Partisinin Tekirdağ İl Kongresi'ne katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu:

AK Parti'nin zayıf olduğu şehirler efsanesini yıkacağız

Tekirdağ 18.01.2015 18:43:00 0
Partisinin Tekirdağ İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’da gerçekleştirilen 5. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere dün karayolu ile Tekirdağ’a geldi. Hava yolu ile geleceği açıklanan Davutoğlu’nun bölgedeki sis nedeniyle hava yolu programı iptal oldu.

 

 

KARAYOLU İLE TEKİRDAĞ’A GELDİ

Saat 11.30 sıralarında Atatürk Spor Salonu’na gelen Davutoğlu’nu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaaddin Akbulut, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay ile protokol üyeleri karşıladı. Kongrede konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne cumhurla ne de cumhuriyetle alakasının olmadığını savundu. AK Parti kadrolarının cumhuriyete aşık olduğunu söyleyen Davutoğlu “Cumhuriyete aşık olduğumuz, cumhuriyeti hayal felsefemiz olarak gördüğümüz için cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı çıkardık. CHP, milletten onay ve izin alamayacaklarını bilirler. Trakya, İzmir, Ege, Akdeniz, Trakya kıyılarında cumhuriyetçilik yaparlar. Cumhuriyetçilik Türkiye’nin her yerinde yapıldığı zaman cumhuriyetçiliktir” dedi.

 

 

CHP VE MHP’YE YÜKLENDİ

MHP’nin de kendi içinden bir aday çıkaramadığını ifade eden Davutoğlu “MHP niçin kendi içinden bir aday çıkaramadı? Çünkü o da bilir ki milliyetçilik onun sadece ismindendir. Türkiye’de milliyetçilik iddiasında bulunmak için Hakkari’de de, Edirne’de de, Kars’ta da, Muğla’da da aynı şeyi söylemek lazım. Oralara da gidebilmek lazım. Biz nereye gidersek gidelim oradaki her yerde vatandaşımızın teri ile kucaklaşırız. Vatandaşımızın yüreğinden güç alırız” dedi.

 

 

NEDEN HALKIN TANIMADIĞI BİRİNİ ADAY GÖSTERDİNİZ?

Diğer partilerin Pensilvanya’da yapılan bir siyaset mühendisliği ile bir çatı aday bulduklarını söyleyen Davutoğlu “Kaybedince de Kemal Kılıçdaroğlu ‘halk tanımıyordu’ dedi. Halkın tanımadığı birini neden aday gösterdiniz? Gerçek cumhuriyetçilik AK Parti tarafından savunulan bir idealdir. Gerçek milliyetçilik AK Parti’nin gerçekleştirdiği bir hizmettir” dedi.

 

 

SEMALARIMIZDA MİLLİ UÇAĞIMIZ UÇACAK

Cumhuriyetçiliğin nutuk meselesi olmadığını ifade eden Davutoğlu “Cumhuriyetçilik inanç. İrade, onur meselesidir. Devletimizi 2002’de o hale getirenler cumhuriyetçilik iddiasında bulunamazlar. Şimdi Altay tankı ile kendi tankını üreten kudretli bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Şimdi geçen hafta savunma sanayi icra komitesi toplantısı yaptık. Orada inşallah 2023’te ilk prototifini üreteceğimiz olan kendi milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geçmesine karar verdik. Şimdi tasarımı başlıyor 2023’te yüce ülkemizin semalarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti markalı milli savaş uçağımız uçacak. Aramızdaki fark bu” dedi.

ESNAFA MÜJDELER VERDİK

Gerçek cumhuriyetçi, cumhuriyeti taçlandıran partinin AK Parti olduğunu savunan Davutoğlu “2001’de bunların zihniyetinin hakim olduğu dönemde, esnaf gelip başbakanın önünde yazar kasasını kırmıştı. Aslında kırılan yazar kasa değildi, devletle halk arasındaki bağ kırılmıştı. Ama geçen hafta Ankara’da bir toplantıda esnafımızla buluştuk. Esnaflık demek bu milletin ahlak abidesi demektir dedim. Esnafa bazı müjdeler verdik. Kaybolmaya yüz tutmuş 70’i aşkın meslekte esnafa faizsiz kredi verilecek. Helali hoş olsun. Ustalık beratını almış yeni dükkan açmış olanlara da bir yıl faizsiz kredi veriyoruz. Yazar kasa kırılan Türkiye’den bugün buralara geldik” dedi.

ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN DE ADIMLAR ATILDI

Trakyalı kadınların çalışkan olduğunu söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu “Çalışan kadınların ikilemi vardı. Annelik mi yapayım çalışayım mı diye. Bu konuda da devrim mahiyetinde kararlar aldık. Çalışkan Trakyalı kadınlarımıza da hediye olsun. İlk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üçüncü çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklar. Çalışan kadınların istihdamında devrim mahiyetinde bir adım. Türkiye’de yeni çocuk sahibi olan her anneye bir altın hükümetimizden hediye olarak verilecek. İlk çocukta yarım, ikincide yarım ve çeyrek, üçüncü çocukta da tam altın devletimizden hediye olarak verilecek” dedi.

NÜFUS NE KADAR ARTARSA GÜCÜMÜZ O KADAR ARTAR

Cumhurun nüfusunu artırmaya kararlı olduklarını söyleyen Davutoğlu “Cumhurun gücü ne kadar artarsa gücümüz o kadar artar. Bu milletin nüfusu ne kadar artarsa bizim sorumluluğumuz o kadar artar” dedi. Uyuşturucu ile mücadele konusunda da dev adımlar atacaklarını söyleyen Davutoğlu “CHP ne yapıyor, kendi Şişli’si ile uğraşıyor. Şişli’de bir ilçede seçim öncesinde alınan imzalı bir taahhüdün peşindeler. Birbirine saygı göstermeyen bir kadro millete, milli iradeye saygı gösterir mi?” dedi. Tekirdağlılara “CHP’nin Tekirdağ’daki yerel yönetiminden memnun musunuz?” sorusunu da soran Davutoğlu “Aralık ayında neydi o çamurlar? Tekirdağ manzaraları yakıştı mı? CHP Tekirdağ’daki hizmet seviyesi ile Türkiye’ye talip oluyorsa Allah bu milleti korusun” dedi.

HİÇ GÜCENMEYECEKSİNİZ

AK Partililere de seslenen Davutoğlu “AK Parti kadroları olarak hiç gücenmeyeceksiniz. Hiç küsmeyeceksiniz. Sorumluluk öncelikle bizim üzerimizdedir. Her Tekirdağlı’nın kapısını çalacaksınız. Tekirdağ’ın bu çilelerinin bitmesinin AK Parti iktidarı ile mümkün olduğunu anlatacaksınız. Ülkemizin kıyısı da bizimdir, dağı da, ovası da, yaylası da, denizi de, ırmağı da bizimdir. AK Partinin zayıf olduğu şehirler efsanesini yıkacağız. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin AK Parti’nin elinde olduğunu anlatacaksınız” dedi.

231 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

Tekirdağ’a 12 yılda 8 milyar TL’lik yatırım yapıldığını ifade eden Davutoğlu “12 yılda ihracat 5 misli arttı. 2336 derslik inşa ettik. 2006’da Namık Kemal Üniversitesi’ni kurduk. 12 yıl önce Tekirdağ’da 87 kilometre bölünmüş yol vardı, bunun üzerine 231 kilometre daha ilave ettik” dedi.

TRAKYA, AB STANDARTLARININ ÜSTÜNDE

Trakya’nın her açıdan Avrupa Birliği standartlarından üstün olduğunu dile getiren Ahmet Davutoğlu “En büyük projemiz Halkalı-Kapıkule arasında 230 kilometrelik hızlı tren yapacağız. Tekirdağ-Muratlı demiryolunu çift katlı hale getiriyoruz. Liman bağlantısını da sağlıyoruz. Çorlu havalimanını yeniledik. Bizden önce yapımına başlanan 3 devlet hastanesi, 4 aile sağlığı merkezini tamamladık. 9 adet aile sağlığı merkezi kurduk. 3 hastane daha inşa ediyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ni yapıyoruz” dedi.

AMBULANS SAYISI 5 BİN 268’E ÇIKIYOR

798 ambulansı Tekirdağ’ın bereketli topraklarından Türkiye’ye göndereceklerini ifade eden Davutoğlu “2002’de AK Parti iktidara geldiğinde tüm Türkiye’de 617 ambulans vardı. İşte cumhuriyetçilik bu. Ambulans sayısını 5 bin 268’e çıkartıyoruz” dedi. Tekirdağ için tarım, ticaret ve turizmde devrim yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Davutoğlu “Soya, kanola ve aspirde dönüm başına 10 TL ilave desteğini 15 TL’ye yükseltiyoruz. Ayçiçeğini de bu kapsama alacağız. Mazot ve gübre desteğini artırıyoruz. Sertifikalı fidan desteği uygulaması başladı. Meyve bahçesi kuran çiftçilerde bu desteği yüzde 50 artıracağız” dedi.

EN BEREKETLİ TARIM HAVZASI HALİNE GETİRECEĞİZ

Tekirdağ’ı çevre amaçlı tarım arazilerinin korunması projesi kapsamına aldıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu “Trakya için dev bir adım atıyoruz. Trakya Gelişim Projesi’ni başlatıyoruz. Yeni bir GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz. Trakya’yı sadece Türkiye’nin değil hatta tüm Avrupa’nın en bereketli tarım havzası haline getireceğiz” dedi.

8 BUÇUK MİLYON FİDAN DİKİLDİ

Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Davutoğlu “13 adet evsel atık su arıtma tesisi inşa ediyoruz havzada. 2003-2014’te 15 bin 700 dönüm araziyi sulamaya açtık. Tekirdağ’da 8 buçuk milyon fidan diktik. Türkiye’de toplamda 3 buçuk milyar fidan dikildi” dedi.

YÜKSELEN TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN GÜCÜ OLACAK

Yavuz Sultan Selim Han adına Muratlı’da bir hatıra ormanı kurduklarını söyleyen Davutoğlu “Tekirdağ’da teknoloji geliştirme bölgesi kurduk. 2002’de bir OSB’de 12 bin kişi çalışıyordu. Şimdi ise 4 OSB’de 48 bin 500 kişi çalışıyor. Tekirdağ, yükselen Türkiye’nin yükselen gücü olacak” dedi. 

PİRİNÇTE KDV ORANI YÜZDE 1’E DÜŞECEK

Pirinçte KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşüreceklerini dile getiren Davutoğlu “Trakya’nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum. Yükselen Türkiye’de Tekirdağ ve Trakya da yükselecek” dedi. AK Parti’nin 2002’den bu yana Tekirdağ’da oylarını yükselttiğini fakat birinci parti olamadığını söyleyen Davutoğlu “Haziran seçimlerinde Tekirdağ’da AK Parti’yi birinci parti yapmaya hazır mısınız? Tekirdağ’daki oy ortalamasını Türkiye oy ortalamasının üzerine çıkarmaya hazır mısınız? Artık Tekirdağ’da da AK Parti dönemi geldi demeye hazır mısınız? Tekirdağ’da cumhuriyet istismarı yapanlara cumhuriyetçiliği göstermeye hazır mısınız? Trakya’ya da, Tekirdağ’a da daha sık geleceğiz. Trakya’da ve Tekirdağ’da AK Parti’nin birinci parti olduğu yeni ve aydınlık günlerin önünü açacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10