798 ambulans hizmete başladı

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli İllerini kapsayan Trakya Sivil Toplum Buluşması, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Ramada Otel'de yapıldı.

Çerkezköy 19.01.2015 11:06:00 0
798 ambulans hizmete başladı

TRAKYA SİVİL TOPLUM BULUŞMASI

Vali Ali Yerlikaya tarafından selamlama konuşması yapıldıktan sonra bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi.Buluşmaya Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Şentop, Özlem Yemişçi, Ziyaettin Akbulut, Prof. Dr. Ömer Dinçer, Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Hüseyin Bürge, Harun Karaca, Gülay Dalyan, Şenol Gürşan, Kerim Yıldız, Mustafa Baloğlu, İsmail Kandemir, Dr. Nureddin Nebati, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Protokol Üyeleri ve Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

CANLI BAĞLANTI İLE YAPILDI

Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle,  7 gün 24 saat hizmet verecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmete açıldı, 798 ambulans ile 10 adet umke aracının dağıtımı yapıldı. Tekirdağ sahil dolgu alanında, Türkiye'nin dört bir tarafına gönderilecek ambulans ve UMKE araçlarının dağıtım törenine katılan Davutoğlu, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını da canlı bağlantı ile gerçekleştirdi. Davutoğlu, yeni tasarım 112 kıyafetlerini de tanıttı. Törende konuşan Başbakan Davutoğlu “Türkiye’nin 2002’deki toplam ambulansından daha fazla ambulansı 1 günde devreye soktuk” dedi.

ÜLKELER, İNSANA VERDİĞİ ÖNEMLE YÜCELİR

Ülkelerin, devletlerin insanlarına verdikleri önemle yüceldiğini söyleyen Davutoğlu, “Ülkeler ve devletler, insanlarına uzattıkları şefkat eliyle ve o şefkati gerçekleştiren kudret eliyle devlet niteliği kazanırlar. İşte biz 12 yıl içinde Ak Parti iktidarları döneminde öylesine güçlü bir sürece imza attık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem kudretli hem şefkatli devlettir. Sadece kendi vatandaşları için değil dünyanın her köşesindeki mazlumlar ve dünyanın her köşesindeki yardıma muhtaçlar için kudretlidir, şefkatlidir. Bu ay içinde sadece birkaç törene katıldım ki hepsi bir birinden anlamlıydı” dedi.

EN BÜYÜK İNSANİ YARDIM TEŞKİLATI OLDU

AFAD’ın 5. kuruluş yıl dönümünde dünyanın en büyük insani yardım teşkilatlarından biri haline geldiğini söyleyen Davutoğlu “Dünyanın her yerine ulaşabilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kudretli eli haline geldi. Yine bugün burada öylesine güzel bir merasimde bir aradayız ki bir çok açılardan. Bir kere insanoğlunun en temel ihtiyacı sağlıktır. Sağlık olmadı mı hiçbir şeyin anlamı kalmaz. Sağlık olmadı mı yapacağınız hizmeti yapamaz hale gelirsiniz. Onun için devletin birinci ve en önemli fonksiyonu vatandaşlarına sağlık hizmeti sunmaktır. Tekirdağ’dayız. 1 Ocak 2003’te Tekirdağ’da kaç ambulans vardı biliyor musunuz? 700 bin kişilik Tekirdağ’da sadece 3 ambulans vardı. Şu anda Tekirdağ’da 46 ambulans var. Bugün 10 ambulans daha katılacak 56 ambulanslık bir filo var. İşte aramızdaki fark bu. Düşününüz bu büyük şehirde sadece 3 ambulansla hizmet verilmeye çalışılıyordu. Şimdi 56 ambulans Tekirdağlılarımızın hizmetinde. Bütün Türkiye’de 617 ambulans vardı. Şimdi bugün biz 1 günde bütün Türkiye’de halkımızın sıhhati için devreye soktuğumuz ambulans sayısı 798. Yani Türkiye’nin 2002’deki toplam ambulansından daha fazla ambulansı 1 günde devreye sokuyoruz. Toplamda da 4 bin 468 ambulans” dedi.

4 AMBULANS UÇAK, 17 AMBULANS HELİKOPTER

Davutoğlu, 2002’de Türkiye'nin hiç ambulans uçağı ve ambulans helikopterinin olmadığını ifade ederek “Şimdi 4 ambulans uçağımız, 17 ambulans helikopterimiz var. Ta ki dağda, yolda kimse kalmasın ve kimse doktora yetişememek dolayısıyla yakınlarını kaybetmesin. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, annesi 3 yaşındayken yolda doktora Konya’nın köyünden Konya’nın merkezine yetişememiş bir annenin evladı olarak işte bu Türkiye ile gurur duyuyoruz. Bütün vatandaşlarımıza şu taahhütte bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ülkemizin neresinde olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun, karlı yerlerde ise kar paleti taşıyan ambulanslar, dağlarda, bayırda ise oraya ulaşacak helikopterlerle, uzaklarda ise onları getirecek ambulans uçaklarla sağlık hizmeti görecekler. Ve bugün devrim mahiyetinde bir adım daha atıyoruz. İlk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopterimizi devreye sokuyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünyada sadece 13 ülkede olan bir kapasite. Sadece 13 ülkede var bir de Türkiye’de var” dedi.

2 BİN 500 SAĞLIK TESİSİ AÇTIK

12 yılda 2 bin 500 sağlık tesisi açtıklarını ve 6 bin 800 civarındaki nitelikli yatak kapasitesini 48 bine çıkardıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, 481 olan acil hizmet servisini 2 binli rakamlara çıkardıklarını söyledi.

TEKİRDAĞ’DAKİ AMBULANS SAYISI 56’YA ULAŞTI

Törende tahsis edilen 10 adet ambulans ile İlimizdeki toplam ambulans sayımız 56'ya ulaştı. Törene;  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Şentop, Özlem Yemişçi, Ziyaettin Akbulut, Prof. Dr. Ömer Dinçer, Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Hüseyin Bürge, Harun Karaca, Gülay Dalyan, Şenol Gürşan, Kerim Yıldız, Mustafa Baloğlu, İsmail Kandemir, Dr. Nureddin Nebati, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya ve il protokolu, vatandaşlar ve sağlık çalışanları katıldı.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Ali Yerlikaya ve il protokolü tarafından karşılanan Başbakan,  tören mangasını selamladıktan sonra Makama geçti. Valilik Makamında şeref defterini imzaladıktan sonra İlimiz hakkında Vali Yerlikaya’dan bilgi alan Başbakan Davutoğlu, Valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ’dan ayrıldı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10