KDV müjdesi üreticinin yüzünü güldürdü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı Ak Parti Tekirdağ İl Kongresinde pirinçte KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi konusundaki kararnameyi Bakanlar Kurulu'na getireceklerini dile getirmişti.

Tekirdağ 19.01.2015 15:25:00 0
KDV müjdesi üreticinin yüzünü güldürdü

DEKAR BAŞINA 5 LİRAYA YAKIN ARTIŞ BEKLİYORUZ

Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç, bu adımın atılmasının, kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çeltik üreticisinin diğer üreticilerle rekabet eder bir duruma geleceğini ifade eden Mehmet Emin Meriç “Rekabet bakımından da, diğer mamullerde yüzde 1 olan KDV bakımından da çok sevindirici bir olay. Çeltik’te KDV’nin yüzde 8 olması, maliyetler açısından bizleri üzüyordu. Şu anda çok mutlu ve çok sevinçliyiz. Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz, bizim sesimizi dinlediği için. Ayrıca mazot ve gübrede kilogram bazındaki destekleme artışı müjdesi de verildi. Bunu net olarak anlayamadık ama 9 kuruş olan desteğin en azından ayçiçeği gibi 20-25 kuruşa çıkmasını, mazot desteğinde de dekar başı 5 liraya yakın bir artış bekliyoruz” dedi.

HAYVANCILIKTA DA BEKLİYORUZ

Hayvancılıktaki destekleri de beklediklerini ifade eden Meriç “Başbakanımıza bu konuda güveniyoruz. Bizim sesimize tercüman olacak, bizim en azından sıkıntılarımıza çare olacak düşüncesindeyiz. Ama pirinçle ilgili başbakanımız bizleri son derece mutlu etti. Haksız bir rekabetin önüne geçilmiş oldu” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10