NKÜ heyeti, Sudan'dan 12 anlaşma ile döndü

Sudan ve Türk Üniversiteleri arasında işbirliğinin oluşturulması amacı ile 12-14 Ocak tarihleri arasında Sudan'ın başkenti Hartum'da "Sudan ve Türk Üniversiteleri Uluslararası İşbirliğ

Tekirdağ 20.01.2015 20:22:00 0
NKÜ heyeti, Sudan

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANDI

Türkiye’den 24 üniversitenin katıldığı fuarda Sudan’da bulunan üniversitelerle işbirliği anlaşmaları imzalandı. Uluslararası alanda öğrenci ve öğretim üyesi değişimine imkan sağlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında yeni anlaşmalar da sağlandı.

 

 

12 YENİ ANLAŞMA

NKÜ de 12 yeni anlaşmaya imza atarken, The Holy Quranand Taseel of Sciences Üniversitesi,  El Sheikh Abdullah El Badri Üniversitesi, Al Neelain Üniversitesi, White Nile College for Science and Technology Üniversitesi, Omdurman Islamic Üniversitesi, El Geneina Üniversitesi, Shendi Üniversitesi, Khartoum Üniversitesi, Academy of Engineering Sciences Üniversitesi, Sudan Bilim ve Teknoloji üniversitesi, Al Zaiem Al Azhari Üniversitesi ve Geneina Üniversitesi ile anlaşma yapıldı.

 

 

ÜNİVERSİTE SAYISI 13’E ÇIKTI

Yapılan anlaşmaların 2015-2019 yılları arasında geçerli olacağı ifade edildi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “Sudan’daki üniversitelerden Nil Vadisi Üniversitesi ile daha önceden imzaladığımız bir protokol vardı. Şimdi imzaladığımız yeni protokollerle anlaşma yaptığımız üniversite sayısını 13’e çıkarmış olduk. Bundan sonraki dönemlerde gerek akademisyen ve gerekse öğrenci değişimleri yapılabilmesinin yanında ortak bilimsel çalışmalar ve sempozyum, kongre veya çalıştaylar organize edilebilecek. Eğitim fuarında standımıza yoğun ilgi vardı” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10