'Çağın belası' meclis gündeminde

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray'da 20 yaşındaki bir kişinin çağın tehlikesi bonzai iddiası ile hayatını kaybetmesini ardından konuyu yeniden meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 20.01.2015 20:41:00 0

HERKESİ ENDİŞELENDİRİYOR

Ülkemizde gençler arasında kullanımı hızla artan bonza denen sentetik uyuşturucunun; bu kez Saray’da bir gencin canına mal olduğunu söyleyen Köprülü “Emniyet verilerine göre; en fazla Bonzai kullanılan iller sıralamasında ilk sıralarda yer alan Tekirdağ ilimizde, genç yaşta kurban verdiğimiz insan sayısı giderek artmaktadır. Tekirdağ içinde tedirgin olan ailelerimiz, devlet tarafından gerekli önlemler alınmayışından yakınırken, Bonzai kullanım yaşının 11’e düşmesi herkesi endişelendirmektedir” dedi.

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALACAK MISINIZ?

Toplumsal bir sorun haline gelen uyuşturucu madde kullanımını önlemek adına devletin konuya el atmasını bekleyen vatandaşların bu sorunun bir an evvel çözülmesini beklediğini ifade eden Köprülü, İç İşleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Bonzai kullanım oranlarının en yüksek olduğu iller sıralamasında başı çeken Tekirdağ’da, son olarak Saray ilçemizde 18 yaşında bir gencimizin hayatına mal olan ve bir gencimizin de komada olmasına sebep olan Bonzai kullanımının önüne geçmek için Tekirdağ ve İlçelerinde özel bir çalışma başlatacak mısınız? Tekirdağ’da Bonzai kullanımı ve satışı konusunda artış olduğu uyarılarını ve bir an evvel Tekirdağ’da önlem alınması gerektiği konusunu; 11 Eylül 2014 tarihinde Bakanlığınıza vermiş olduğum yazılı soru önergemde belirtmiş, ancak önergem tarafınızca yanıtsız bırakılmıştı. Çocuklarımızın etrafında kol gezen bu ölüm tehlikesinin bir diğer adı olan Bonzai kullanımı sebebiyle artan ölümlerin önüne geçmek yerine bu önergemizi de yanıtsız mı bırakacaksınız yoksa vicdani bir sorumluluk hissederek ivedi bir şekilde gerekli tedbirleri alacak mısınız?” sorularını yöneltti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10