Bu maketi görenler frene basıyor

Trafik denetimlerinin kazaların yoğunlaştığı ve kural ihlallerinin arttığı bölgelerde yapılması ve sürekli denetim hissi verilerek yakalanabilirlik algısının sağlanabilmesi amacıyla geleneksel denetim

Saray 21.01.2015 20:17:00 0
Bu maketi görenler frene basıyor

Çorlu Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Saray-Çerkezköy yolunda meydana gelen kazaları önlemek ve sürücülerin hız limitlerine uymasını sağlamak için yol kenarına maket polis aracı koydu.

DAHA DİKKATLİ İLERLİYORLAR

Çorlu Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Saray-Çerkezköy yolu üzerinde araç sürücülerinin hızlı seyretmeleri ve meydana gelen kazalar ile trafik kural ihlallerini önlemek için Saray’a 3 kilometre kala plastikten yapılan ve içinde bir polis varmış gibi görünen maket polis aracı konulması yönünde karar aldı. Gerçek polis aracı gibi görünen maket polis aracını görenler gerçeğinden ayırt edemedikleri için hızlarını yavaşlatıyor ve daha dikkatli ilerliyor.

HIZ KONUSUNDA YAVAŞLIYORLAR

Ülkenin en önemli sorunlarından birisi olan trafik güvenliği için Çerkezköy-Saray yolunda önleyici çalışmaların yapıldığını kaydeden yetkililer “Özellikle gece polis aracını görenler hız konusunda yavaşlıyorlar. Yola konulan maket aracın trafik kazalarını ve ihlallerini en aza indirmeyi planlıyoruz. Bu çalışma sürücülerin dikkatini çekiyor ve bu sayede hız duvarını aşan sürücüler ise daha dikkatli gidiyor” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10