Verici kuleleri taşınacak

Yaklaşık 25 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından İstasyon Mahallesi Yücel Sokak'taki boş yeşil alana yapılan verici kuleleri, yapılaşma ile birlikte mahalle arasında kalınca zaman zaman mah

Çerkezköy 23.01.2015 20:00:00 0
Verici kuleleri taşınacak

TAŞIMA ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ

Mevcut direklerin ömrünü tamamlaması ve çürümesini göz önüne alan belediye yetkilileri orayı taşıma girişiminde bulunmuş ancak ihale iptal edilmişti. Uzun yıllardır İstasyon Mahallesi Yücel Sokak’ta bulunan TV ve radyo verici istasyonu Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su Deposu’nun önündeki alana taşıma çalışmalarına start verildi.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TV ve radyo verici istasyonlarının Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 8 bin tonluk su deposunun önündeki alana taşınması için çalışmaların başlaması talimatını verdi. Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Su Deposu önündeki alanda incelemelerde bulundu. Hali hazırda hizmet veren TV ve radyo verici istasyonunun artık meskun mahal ve yerleşim yerinin içerisinde kaldığı için vatandaşlardan kaldırılması yönünde taleplerin geldiğini ve imza kampanyaları düzenlendiğini ifade eden Akay TV ve radyo alıcı vericilerinin bulunduğu baz istasyonunu Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Su Deposu’nun önünde bulunan boş alana taşımaya karar verdiklerini söyledi.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILACAK

Bu bölgede en kısa sürede zemin etütlerini yaparak ihaleye çıkacaklarını söyleyen Akay “Ardından Yücel Sokak’taki TV ve radyo verici istasyonu buraya taşınacak. Böylelikle yerleşim yeri içerisinde kalan ve vatandaşlarımızın sağlık yönünden endişe ettiği alıcı ve verici istasyonu yerleşim yerlerine uzak bir alana taşınmış olacak” dedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Halen hazırda 15’e yakın ulusal kanal ve 4 radyo istasyonu ile birlikte GSM şirketleri ve TRT’nin de vericilerinin bulunduğu kulelerin, önümüzdeki aylar içerisinde yeni yerine inşa edilerek şehir merkezinin dışlında bir alana taşınacak olması mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10