Edirnespor Gençlik Kulübü Erdem ile anlaştı

Edirnespor GK, teknik direktör Mustafa Ülkü ile yollarını ayırdıktan sonra ikinci yarının ikinci haftasında Algun Erdem ve yardımcısı Savaş Baştan ile dün yapılan bir törenle el sıkıştı.

23.01.2015 20:12:00 0
Edirnespor Gençlik Kulübü Erdem ile anlaştı

PROGRAM DÜZENLENDİ

Edirnespor GK tesislerinde dün gerçekleştirilen imza töreninde Kulüp Başkanı Savaş Üner ve Yönetim Kurulu hazır bulundu. Başkan Üner, burada yaptığı konuşmada; teknik direktör Mustafa Ülkü'nün ayrılma kararını kendilerinin de değerlendirip, takımın bir kan değişikliğine ihtiyacı olduğunun düşündüklerini belirterek Algun Erdem'le anlaştıklarını söyledi. Üner şunları söyledi;

“Geçen hafta boşalan teknik direktörlük koltuğumuzda Mustafa hoca ayrılma kararını verdi. Biz de yönetim kurulu olarak geçen gün olağanüstü toplandık ve hocamızın vermiş olduğu kararı yönetim olarak uygun gördük ve bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu hissettik. Bunun da en mantıklı çözümü teknik direktörümüzün değişmesiydi. Nitekim boşalan koltuğu için de 2 gündür yaptığımız yoğun çalışmalar sonucu Algun Erdem hocamızla anlaşmaya karar verdik. Dün telefonla zaten görüştük ve görüşmede kendisinin ne kadar hırslı bir teknik direktör olduğunu anladım. Şahsen başka birisiyle görüşmekten de vazgeçtik ve hocamıza buyur atla gel, sen bizim hocamızsın dedik” diye konuştu.

“BAŞARI İSTİYORUZ”

Edirne GK'nın yeni hocası 42 yaşındaki Algun Erdem ise, Edirne GK'ya gelmesinin kendi kariyeri için de çok önemli bir şans olduğunu belirterek; “Şu anda burada önemli bir durum var. O da Edirne GK'nın geleceği noktaya bir an önce gelmesi için hep beraber çalışma durumu. Bizim için puan durumu önemli değil. Önemli olan Edirne ilinin Türkiye futbolu içerisinde en iyi şekilde temsil edilmesi. Bunu sağlamak içinde şu an itibariyle çalışma içine girdik. İnşallah ligin son maçı itibariyle burada bize güvenen insanları mahçup etmeden görevimizi layıkıyla yerine getirip bir sonraki seneye yapılacak olan yapılanmaya takımı sağ salim ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. 

ERDEM: “ÖNEMLİ OLAN SAHAYA YÜREĞİNİ KOYAN GRUBU OLUŞTURMAK”

Ailesinin 60 yıllık spor geçmişi olduğunu hatırlatan ve babasının da uzun zaman Futbol Federasyonu'nda A Milli Takım seviyesinde görev yaptığını belirten Erdem, oyun sistemiyle ilgili görüşlerini şöyle anlattı; “Abim Taygun Erdem aktif olarak futbol federasyonunda görevli. Bizim için doğduğumuz gün itibariyle bildiğimiz başka bir meslek yok açık konuşmak gerekirse. Ben Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Mezunuyum, yüksek lisans yaptım. Bu kadar donanımdan sonra şunu öğrendiğim ki, rakamların, sayıların hiçbir anlamı yok. İstediğiniz sistemi oynatabilir, istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz fakat önemli olan sahaya yüreğini koyan, sahaya aklından önce yüreğini koyan, taşıdığı formanın hakkını verecek olan mantaliteye sahip grubu oluşturmak. Bütün durumumuz bu” dedi.

ERDEM: “MUCİZELER İMKÂNSIZ DEĞİLDİR AMA ZAMAN ALIR”

Kendisinin tavlada yenilmeyi bile kabul edemeyen birisi olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Erdem; “İnşallahta bu kendi felsefemizi takım arkadaşlarımıza çok kısa bir sürede aşılayabiliriz. Bu farkı takım üzerine koyup çok süratle ivedi şekilde rakip yarı sahada oynamaya çalışan bir takım olarak ve topu kaybetmeyen, kaybettiği topun arkasına bütün takım olarak geçebilecek bir takım arzuluyoruz ve sürekli bunu düşündük. Bu kısa zaman işi değil bunun altını çizerek söylüyorum fakat örnek aldığım bir insan olan Fatih Terim'in “Mucizeler imkânsız değildir” diye bir sözü var, ben buna “zaman alır” cümlesini de eklemek istiyorum. Evet hiçbir mucize imkânsız değildir ama zaman alır” ifadelerini kullandı.      

ALGUN ERDEM KİMDİR

60 yıllık futbol geçmişi olan bir aileden gelen ve Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Mezunu Algun Erdem 13 sene profesyonel futbolculuk hayatından sonra 5 yıl Türkiye Futbol Federasyonu'nda çalıştı. 12 yıllık antrenörlük kariyeri olan Erdem ilk olarak Bursa Bosch Spor Kulübü'nde göreve başladı. Sonralarında birçok kulüpte görev yapan Erdem geçtiğimiz sezon Keşanspor teknik direktörlüğünü yapmasının ardından Edirnespor GK'ya Çiftlikköy Belediye Spor Kulübü'nden geldi. 13 sene profesyonel futbolculuk, 12 senede antrenörlük yaptı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10