En çok okuyanlar ödüllendirildi

Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma'nın önlüğünde başlatılan ve okul öğretmenlerin hazırladığı 'Okuyan Fevzipaşa' projesinde her sınıftan en çok kitap okuyan öğre

Çerkezköy 25.01.2015 13:49:00 0
En çok okuyanlar ödüllendirildi

OKUMA ALIŞKANLIĞI İLKOKULDA KAZANILIR

Önceki gün karne töreninde gerçekleştirilen ödül töreninde başarılı öğrencilere ödülleri verildi. ‘Okuyan Fevzipaşa’ projesi hakkında açıklamada bulunan okul öğretmenlerinden Elif Güngör Sögüt, “Kitap okuma alışkanlığı ilkokul sıralarında kazanılır. Bu alışkanlığı kazandırmak için okul müdürümüz Hakan Asma öncülüğünde bu projeyi hayata geçirdik. Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisidir. İnsanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını artırarak, insana bilgi ve birikim kazandırır” dedi.

“EĞLENCESİ KİTAPTIR”

Okuma zevkinden yoksun olan insanların karanlık bir dünyada yaşıyor gibi olduğunu söyleyen Söğüt “Kitaplar sayesinde bazen uçan halıya biner, bilmediğimiz diyarlara yolculuk ederiz. Yeni arkadaşlıklar kurar, bazen hüzünlerimizi bazen de neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşırız. Hiç tanımadığımız evlere misafir olur, tarihin sayfalarında koşar adım dolaşırız. Destanlara, trajedilere tanıklık eder, geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Kitap okumanın zevkine bir kere eriştik mi bir daha kitapsız edemeyiz. Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir” dedi.

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Konuşmanın ardından dereceye giren 2-A sınıfından Esmanur Tonyalı, 2-B sınıfından Ahmet Bozbay, 2-C sınıfından Efe Comba, 2-D sınıfından Emirhan Karadeniz, 2-E sınıfından Sudenur Doğan, 3-A sınıfından Melek Yılmaz, 3-B Beyzanur Akbaba, 3-C Yezda Sulaç, 3-D Bartu Yetim, 3-E İsmail Yekta Doğrusoy, 3-F Esma Kaya, 3-G Berfin Denktaş, 4-A Şevval Özcan, 4-B Nisanur Özdoğan, 4-C Gizem Yılmaz, 4-D Zeynep Dinçtosun, 4-E Zehra Kılınç, 4-F Hazal Koç, 4-G Gülcüm Acan ve 4-H Dilara Özkan okul yönetimi tarafından madalya ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10