Balkan rüzgarı esti

Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Balkan İzleri Grubu sahne aldı. Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Balkan İzleri Grubu'nun sahne ald

Süleymanpaşa 26.01.2015 13:51:00 0
Balkan rüzgarı esti

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Konser sonrası Balkan İzleri Grubu’na çiçek takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bu akşam bu salonda izlediğim en keyifli gösterilerden biriydi. Size bu gece üç şey söylemek istiyorum. Birincisi coğrafi kültür diye bir kavram var. Balkan coğrafyasında tam olarak nereye ait olduğunu bilemediğimiz her noktada geçerli bir müzik var. Ne kadar güzel ki birileri bu izleri takip edip yaşatıyor. Bu bölgenin, ülkemin diğer güzel bölgelerinden daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var. Balkan coğrafyasının, kültürüyle, müziğiyle, mutfağıyla, sanatıyla, geleneksel kıyafetleriyle ülkemizde ve tüm dünyada daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var. İkincisi benim bu pırıl pırıl kardeşlerim Lüleburgaz’dan geldiler” dedi.

 

 

LÜLEBURGAZ DIŞINDA KONSER VERDİLER

Kültürün ancak uygun ortam bulduğunda yetişebildiğini ifade eden Eşkinat “Bu gece izlediğiniz muhteşem konser Emin Halebak’ın eseridir. Lüleburgaz sadece müzikle değil, sanatın her alanında bir bayrağı taşıyor. Bizde o yoldan gitmeye gayret edeceğiz. Üçüncüsü arkadaşlarımız ilk defa Lüleburgaz dışında bir yerde konser verdiklerini söylediler” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10