100. yılında 100 eserle Çanakkale

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Savaşları'nın 100.yılında örnek bir çalışmaya imza attı. Milli Eğitim Müdürlüğü "Var Edenin Lütfu; Çanakkale"

Çerkezköy 26.01.2015 15:05:00 0
100. yılında 100 eserle Çanakkale

ÖRNEK ÇALIŞMA

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan dün saat 13.00’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şehitlerin anısına ve hatırasına binaen bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Erdoğan “Var Edenin Lütfu; Çanakkale başlıklı projemizde 100 eseri toparlayıp bir kitap halinde basıp ilgi kurumlara, okullara ve öğrencilerimize dağıtmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında 15 bin öğrenciye de ulaşmayı hedefliyoruz. Projede okullarda değerlendiren eserler daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde komisyon tarafından incelendikten sonra değerlendirilip basımı yapılacak. Bu proje kapsamında milli ve manevi değerlerimizi hatırlamak, öğrencilerimizin Çanakkale’yi nasıl gördüğünü anlayacağız” diye konuştu.

20 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

‘Çanakkale Zaferinin 100. yılında 100 eser’ projesinin 15 Ocak’ta başladığını ve 20 Şubat’ta sona ereceğini kaydeden Erdoğan “Yarışmaya Çerkezköy’deki ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların öğrencileri katılacak. Projeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon birimi yürütüyor. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, okul müdürlüğüne eserleri ile başvuru yapacaklar” dedi. Eserlerin hikaye, şiir ve kompozisyon türlerinde olacağını ifade eden Erdoğan “Eserlerde tarih, din, vatan, millet, istiklal, medeniyet, aile, kahramanlık, Çanakkale zaferinin ruhuyla ilgili görüş ve düşüncelere yer verilecek. Eserler öğrencilerin kendi eserleri olacak, daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olacak. Aksi bir durumda sorumluluk kişiye ait olacak. Yollanacak eserlerin telif hakkı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olacak. Yarışmaya eser gönderecek öğrencilerimiz bunu daha önceden kabul etmiş sayılacak” dedi. Şiir türünde serbest ve hece ölçüsünün kullanılabileceğini dile getiren Erdoğan “Şiirin uzunluğu en fazla iki sayfa olacaktır. Kompozisyon türünde verilecek eserler en fazla iki sayfa olabilecek. Hikaye dalında verilecek eser en fazla beş sayfa olacak” dedi.

KOMİSYONDA ÖĞRETMENLER YER ALACAK

Okul müdürlükleri kendi bünyesinde; okul müdürü başkanlığında veya görevlendirdiği bir müdür yardımcısı başkanlığında, okul öğretmenlerinden oluşan bir “Eser İnceleme Komisyonu” oluşturulacağını ve bu kurulun en az üç en fazla ise yedi kişiden oluşacağını kaydeden Erdoğan “Komisyonda Milli Eğitim Şube Müdürümüz İrfan Danışmaz, Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Güllü Kazak, Nurullah Narin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Kemal Şahin, Tepe Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yahya Kemal Gebeş, ÇTSO Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nevzat Böğüş,Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Ercan, Pakize Narin Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Sağlam yer alıyor. Okullardan gelen eserler ilçe proje ekibinde yer alan öğretmenlerimiz tarafından 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında değerlendirmeye tabi tutulacak” dedi.

2 MART’TA İLAN EDİLECEK

Değerlendirme sonuçlarının 2 Mart’ta ilan edileceğini söyleyen Erdoğan “2-17 Mart tarihleri arasında seçilen eserler basılacak olan kitapta yer alacak. Kitapta eserleri yer alan öğrencilerimize katılım belgeleri, verilmek üzere ilgili okul müdürlüklerine yollanacak” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10