Ordulular Hamsi Şöleni'nde bir araya geldi

Kapaklı Ordulular Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi Şöleni'nin bu yıl 2.'si düzenlendi. 2. Hamsi Şöleninde şölene katılanlara toplam 500 kilogram hamsi pişirilerek dağıtıldÄ?

Kapaklı 26.01.2015 15:14:00 0
Ordulular Hamsi Şöleni

EN AZ TÜRKİYE’DE TÜKETİLİYOR

Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi’ndeki dernek binasında Pazar günü düzenlenen şölende konuşan Kapaklı Ordulular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Doğan, ilginin yoğun olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Avrupa ülkelerine bakıldığında kişi başı en az hamsi tüketiminin Türkiye’de yapıldığını ifade etti. Avrupa ülkelerinde kişi başı yılda 15-17 kilogram hamsi tüketildiğini ifade eden Gürbüz, bu rakamın Türkiye’de ise kişi başı 4-5 kilogram olduğunu kaydetti.

 

 

BİRLİK BERABERLİĞE ÖNEM VERMELİYİZ

Bu şenliklerin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu vurgulayan Gürbüz, bu şenliğin birliğe vesile olmasını temenni etti. Bu şenliklerin aynı zamanda kültürlerin de bir yansıması olduğunu dile getiren Gürbüz “Birlik ve beraberliğimize her zaman önem vermeliyiz” dedi.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Şölende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise, bu etkinliklerin insanları bir araya getirdiğini ifade etti. Kapaklı Ordulular Derneği’nin düzenlediği organizasyonda emeği geçen ve katkı sağlayanlara da teşekkür eden Yüceer “Biz Ordulu hemşerilerimize burada her zaman destek olduk. Sizlerle hemşeri olduk. Sizleri tanımaktan çok mutlu olduk” dedi. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olduklarını ifade eden Yüceer, bu birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti.

 

 

RENK KATTI

Ordulu sanatçı Yener Kaya, bir birinden güzel söylediği Ordu yöresine ait Türkü ve şarkılarla hamsi şölenine renk kattı. 2. Hamsi Şöleni etkiliğine Cumhuriyet halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Ordulular Dernek Başkanı Süleyman Doğan ve dernek yönetimi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve ilçe yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve ilçe yönetimi, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çelik ve ilçe yönetimi, Kapaklı Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, CHP ve AK Parti Kadın kolları ile Kapaklı ve Çerkezköy’de ikamet eden Ordulular ile birlikte yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10