"Gümrük idarelerinin önemi artıyor"

Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından "Dünya Gümrük Günü" dolayısıyla önceki akşam Tekirdağ Erdoğan Orhan Kongre Merkezi'nde toplantı düzenlendi.

Tekirdağ 27.01.2015 14:41:00 0

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat’ın yanı sıra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu da katıldı. Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat; "Kararlılıkla sürdürdüğümüz karşılıklı veri değişimi, bilgi ve istihbarat paylaşımı, ortak kapı kullanımı, tır işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi gibi girişimlerimiz, ticaret erbabımıza avantaj sağlayarak firmalarımızın rekabet gücünü arttıran önemli işbirliği faaliyetlerini mümkün kılmaktadır. Denetim kapasitesini de artıracak şekilde, kamu kurumlan arasında eşgüdümü sağlayarak, koordineli çalışmayı güçlendirecek ve beklenen faydaların en üst düzeyde elde edilmesine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İŞ BİRLİKLERİMİZ SÜRÜYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu da “Ülkelerin refah düzeylerinin arttırılması ve uluslararası ticaretin yürütülmesindeki rolü her geçen gün önem kazanan gümrük idareleri, yine artan ölçüde ekonomi dışı etkileri ile de öne çıkmaktadır. Gümrük hizmetlerinin yürütülmesine katkıda bulunan ulusal kurum ve kuruluşlarla olan işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla mevzuat ve bilgi teknolojileri alanında uzun yıllardır sürdürdüğümüz işbirliği çalışmaları artarak devam etmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10