"3 oyuncu ile yollarımızı ayırdık"

İlk devre oynadığı karşılaşmalarda aldığı kötü sonuçlarla Süper Amatör Lige erken havlu atan Çerkezköyspor'da Başkan Ahmet Korkmaz takımdaki durumu değerlendirdi. Korkmaz, Çorluspor 1

27.01.2015 15:12:00 0

Süper Amatör Lig ekiplerinden Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet Korkmaz takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

“GİRDİĞİMİZ POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK”

Dün saat 13.00’de kulüp binasında Teknik Direktör Ayhan Kaynak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz ligin ilk devresini değerlendirdi. Üç haftalık aranın ardından bu hafta sonu Süper Amatör Ligin ikinci devresinin başlayacağını kaydeden Korkmaz “ Ligin erteleme karşılaşması olan Çorluspor 1947 karşılaşması bizim için büyük bir öneme sahipti. Galip gelememiz durumda ise yarıştan iyice kopacaktık. Maça iyi hazırlandık ama zemin gerçekten çok kötü durumdaydı. İyi pozisyonlar yakalamamıza rağmen birkaç futbolcumuzun bireysel hatalarından ötürü girmiş olduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Önemli fırsatlarda da bulduk. Gol yollarında etkili olamadık. Çorluspor 1947 bir pozisyonda defans oyuncumuzun hatasından yararlanarak topu önünde buldu ve bulduğu pozisyonu gole çevirdi. O zeminde gol atmak ve pozisyon bulmak çok zordu. Gol atan takımda maçı kazandı” diye konuştu.

“ÜÇ OYUNCU İLE YOLLARIMIZI AYIRDIK”

Zirve yarışında büyük yara aldıklarını kaydeden Korkmaz “ Matematiksel olarak iddiamız gözükse de gruptaki takımların durumuna bakarsak liderlik zor gibi görünüyor. Maçtan sonra hocamız ve teknik heyet ile görüşmelerde bulunduk. Mehmet Narin, Serkan Akyüz, Abdi Karataş ile yollarımızı ayırdık. Şuan herhangi bir kulüp ile anlaşmadılar. Anlaşırlar ise kulüpleri ile oturup anlaşır isek bonservislerini vereceğiz. Transfer konusunda her hangi bir girişimde bulunmadık. İyi bir kadromuz olduğuna inanıyorum. Özellikle alt yapıdan gelen oyuncularımız da a takımda her zaman oynayacak seviyededir. O oyuncularımıza ligin ilk devresinde fırsat verdik, bu devrede de vermeye özen göstereceğiz” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Takımın iskelet kadrosunu bozmadıklarını kaydeden Korkmaz “Geriye kalan kadromuz ile birlikte bugün itibariyle çalışmalarımıza başladık. Hedefe gider gibi yolumuza devam edeceğiz. Ligin ikinci devresinde ise her karşılaşmaya kazanmak için çıkacağız. Transfer dönemi ise 12 Şubat tarihinde sona eriyor. Hocamızın isteği doğrultusunda eksik gördüğümüz mevkilere takviye yapmaya hazırız. Sezon sonuna kadar elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde tamamlayacağız” dedi.

“GENÇLERE GÜVENİYORUZ”

Çerkezköyspor olarak da alt yapıya büyük önem verdiklerini kaydeden Korkmaz “ Hafta sonunda Çerkezköyspor’un alt yapı takımları da büyük başarılara imza attılar. U-14 Takımımız ilk karşılaşmasına çıktı. Rakibi Fevzipaşaspor’u 60 dakikada 24-0’lık skor ile mağlup ettiler. Oynadıkları futboldan ötürü kardeşlerimizi kutluyorum. İnşallah onları önümüzdeki haftalarda alacakları sonuçlarla ilk olarak il şampiyonu ardından ise Türkiye şampiyonasında görmek istiyoruz. U-19 Takımımızın da ligde iddiası devam ediyor. Onlardan da aynı başarıyı bekliyoruz. Çerkezköy’ün gençlerini ve çocuklarını Çerkezköyspor’un A takımında görmeyi arzu ediyoruz ve bunun içinde elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÇORLUSPOR 1947 MAÇINI ŞANSIZ KAYBETTİK”

Takımın son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Çerkezköyspor Teknik Direktörü Ayhan Kaynak “ Çorluspor 1947 karşılaşmasında galibiyet için çıktık. Kötü zeminde iyi bir oyun ortaya koymamıza rağmen istediğimizi elde edemedik. Çorluspor 1947 maçında takım oynuyor ama gol atamadığın zaman ise bir şey kalmıyor. Gerçekten Çorluspor 1947 maçını şansız bir şekilde kaybettik” dedi.

Basın mensuplarının “ Takımda başarısızlığı üç oyuncuya kestiniz” sorusu üzerine konuşan Kaynak “Biz oyuncuların önünü açmak istedik. İddiamız kalmadığı için gitmek isteyen arkadaşlara yol açtık. Hedefi olan takımlarda oynamalarını istedik. Takım olarak kötü oldukları için göndermedik. Kendileri de zaten gitmek istemediler. İddiamız olmayınca  takımı gençleştirmek istedik. Alt yapıdan gelen çocuklarımızı gelecek yılın kadrosuna monte etmek istiyoruz. En azından üç genç oyuncuyu seneye oynatabilirsek çok mutlu olacağız. Bundan sonraki amacımız gelecek yılın kadrosunu kurup şampiyonluğu hedeflemektir. ikinci devredeki karşılaşmaları takım olarak en iyi mücadeleyi sahada göstereceğiz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10