Organları ile 4 kişiye hayat verecek

Çorlu'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Çerkezköylü 30 yaşındaki Ayten Çakır'ın bağışlanan organları 4 kişiye hayat verecek.

Çerkezköy 27.01.2015 18:09:00 0
Organları ile 4 kişiye hayat verecek

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy’de oturan evli ve 1 çocuk annesi Ayten Çakır, devlet hastanesinde apandisit ameliyatı oldu. İki gün sonra hastaneden taburcu olan Çakır, başka bir rahatsızlığından dolayı aynı hastaneye yeniden gitti. Genç kadın burada beyin kanaması şüphesiyle Çorlu'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Hastanede yoğun bakıma alınan Ayten Çakır'ın önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Genç kadının eşi Turgay Çakır, organlarını bağışlama kararı aldı.

İSTANBUL’A GÖNDERİLDİ

Özel hastanenin Sağlık Bakanlığına bildirmesi üzerine İstanbul’dan gelen özel organ nakli ekipleri Ayten Çakır’ın iki böbreği, akciğer ve karaciğerini aldı. Yaklaşık 6 saat süren operasyonun ardından ekipler, organlar ile birlikte İstanbul’a hareket etti. Hastane olarak ikinci bir organ naklini gerçekleştirdiklerini belirten hastane yetkilileri “Hastamız Çerkezköy ilçesinde geçirdiği beyin kanaması teşhisi ile hastanemize nakil geldi. Burada yoğun bakım ünitemizin de tedavisi devam ederken hayatını kaybetti. Ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bakanlığımız ile irtibata geçtik. Ailenin gösterdiği bu duyarlılık ile 4 kişi hayat bulacak” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10