Depremi Bakan Ala'ya sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, deprem uzmanlarının Şarköy'e deprem uyarısını TBMM gündemine taşıdı.

Şarköy 29.01.2015 14:30:00 0
Depremi Bakan Ala

VATANDAŞI ENDİŞELENDİRDİ

Kısa bir süre önce beklenen "büyük İstanbul depremi" ile ilgili araştırma yapan deprem uzmanlarının, ‘büyük depremin Adalar açıklarında değil, Tekirdağ Şarköy bölgesinde olacak’ uyarısının vatandaşları endişelendirdiğini söyleyen Köprülü “Kamuoyuna yapılan bu açıklamanın ardından, Tekirdağ bölgesinin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu soruları da akıllara gelmiştir. Son olarak en büyük depremin 1766 yılında yaşandığı yerlerden biri olarak belirtilen Şarköy bölgesi; maalesef tehlikenin adresi olarak gösterilmiştir. Potansiyel tehlikenin adresi olarak Tekirdağ segmentini ifade eden uzmanlar; "biriken enerjinin çok tehlikeli boyuta ulaştığını, bu segmentin Tekirdağ Şarköy açıklarından başlayıp, Marmara ortasına uzanan bir segment olduğunu" belirtmişlerdir” dedi.

ACİL ÖNLEM ALINMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Son olarak 2012 yılında Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın; "Marmara ve Tekirdağ'ı bekleyen iki tehlike olduğunu ve burayı 7'nin üzerinde bir deprem beklediği" uyarısını yapmasının ardından, kısa bir süre önce de Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda araştırma yapan deprem uzmanlarının;  "Tekirdağ Şarköy için tehlike açıklaması" yapmış olmalarının acil önlem alınması gerektiğini gösterdiğini söyleyen Köprülü “Türkiye'nin kaçınılmaz gerçeklerinden biri olan ve çok sayıda acılar yaşamamıza sebep olan depremlere, hala ülke olarak kalıcı önlemler alamayışımız, korunma yollarının bilinmeyişi önümüzde büyük bir sorun olarak durmaktadır” dedi.

BAKAN ALA’YA SORDU

Köprülü, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle verdiği soru önergesinde “Beklenen İstanbul depremi hakkında araştırma yapan Deprem Uzmanlarının "bu büyük depremin Adalar açıklarında değil, Tekirdağ Şarköy bölgesinde olacağı ve mutlaka hazırlıklı olunması" uyarılarını yapmalarının ardından, bölgemizde depreme karşı alınacak önlemler konusunda bir çalışmanız olacak mı? Şu ana kadar deprem olasılığına karşı alınan önlemler ve çalışmalar nelerdir? Tekirdağ Şarköy bölgesinin büyük depremin adresi olarak gösterilmesi sebebiyle buralarda, denetlenmeyen kontrol edilmeyen ve depreme karşı güvenli olmayan yapılar için bir tasarrufunuz var mı?” sorularını sordu.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10