Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Projesi imzalandı

Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA), Çorlu'da bir ilk olacak "Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin fizibilite çalışmaları için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na (Çorlu TSO) kaynak sağlayacağı

Çorlu 1.02.2015 16:00:00 0
Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Projesi imzalandı

İMZALAR ATILDI

Trakya Kalkınma Ajansı'nın Tekirdağ'daki ofisinde yapılan anlaşmanın imza törenine, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Trakya Kalkınma Ajansı Yetkilileri ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katıldı. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün "Projemiz kısa vadede Çorlu'ya kurulması öngörülen Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin en uygun nerede kurulabileceği, alan genişliğinin ve kapasitesinin ne kadar olması gerektiği hakkında bilgi verecek” dedi.

TOBB İLE İLETİŞİME GEÇİLECEK

Aynı zamanda bölgedeki kamu kurum, kuruluş ve üniversitelerin varsa mevcut hazırlamış oldukları fizibilite raporları ile karşılaştırılması yapılarak duruma dair eksi ve artı noktaların belirleneceğini söyleyen Sülün “Bu da bölgenin gelişerek dış ticaret hacminin artmasına ve bölgeye ve ülkeye yönelik yatırım planlarının hız kazanmasına yardımcı olacak. Sunulan fizibilite raporu doğrultusunda kamu altyapı yatırımlarının sağlanması ve fuar alanında yer alacak firmaların yatırımlarıyla birlikte bölgede fuar etkinliklerinin faaliyete geçmesi sağlanacak. Uzun vadede ise Projemizin fizibilite raporunun hazırlanmasıyla ilgili bakanlıklar ve TOBB ile iletişime geçilecek" dedi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Fuarların dünya çapında ticaretin gelişimine yaptığı katkıya ek olarak Çorlu'ya ve bölge ekonomilerine de katkı sağlayacaklarını söyleyen Enis Sülün; “Pazarlama aktivitesi olmaları ve ticareti geliştirme gibi faydalarına ek olarak fuarlar düzenlendikleri bölgelerin veya illerin ekonomilerine katkı sağlamaları adına önemli etkinliklerdir. Dolaylı yollardan fuar organizasyonlarının yerel ekonomiyi canlandırma ve kalkındırma anlamında önemli etkileri olduğunu söylemek mümkündür. Yapılan bir araştırmaya göre fuarlara katılan ziyaretçilerin yaklaşık olarak yüzde 27'sinin şehre geliş amacı fuarlara katılmak” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10