Yaralı kartala şefkat eli

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan Atılım Beton şantiyesinde uçamayan bir kartalı bulan Mustafa Şahin, kartalı Veteriner Hekim Niyazi Özdemir'e getirerek tedavi ettirdi.

Çerkezköy 1.02.2015 16:25:00 0
Yaralı kartala şefkat eli

TEDAVİ EDİLDİ

Veteriner Hekim Niyazi Özdemir tarafından yaralı kartal üzerinde yapılan incelemede enfeksiyon geçirdiği tespit edildi. Kartalın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Özdemir “Mustafa Şahin tarafından sabah saatlerinde veterinere getirilen kartal enfektif bir hastalık geçirmiş. Kartalın kanatlarında yaralanma yada kırılma yok. İlaçlar ile takviye yapacağız. Birkaç gün içerisinde düzeldiği zaman tekrar doğaya salınacak” diye konuştu. Uygulanacak tedavilerle ilgili de konuşan Özdemir, yaralı kartala kas güçlendiricisi, vitamin takviyesi yapılacağını kaydetti.

İYİLEŞTİKTEN SONRA DOĞAYA BIRAKACAĞIZ

Uçamayan kartalı yerde gördüğünde şaşırdığını kaydeden Mustafa Şahin “ Uçamadığını gördüğümüz kartalı hemen veteriner tanıdığımız Niyazi Özdemir’in yanına getirdik. İnşallah ilaçlar ile onu kapalı ve geniş alanda iyileşene kadar bakacağız. Tedavisi yapıldıktan sonra da hayvanı doğaya geri bırakacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10