Saygun: CHP artık yüzünü sola dönmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Mehmet Nuri Saygun önceki gün partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Çerkezköy 1.02.2015 16:56:00 0
Saygun: CHP artık yüzünü sola dönmeli

İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜNÜN ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİ

Önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy’e gelen Mehmet Nuri Saygun, İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Hasan Demir ve Metin Dönmez ile partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, partide aday adaylarının çoğalmasının CHP’nin iktidara doğru gidişinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

SEÇİM COŞKUSUNU YAŞAYACAĞIZ

Sandık olan yerde hareketlilik ve rekabet olduğunu söyleyen Öztürk, Mehmet Nuri Saygun’a da başarılar diledi. Parti olarak çıktıkları iktidar yolunda aday adaylarının her birinin partiye büyük katkı sağlayacağını söyleyen Öztürk, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde CHP İktidarı’nın coşkusunu ve sevincini yaşayacaklarını dile getirdi.

HER KESİMİ TEMSİL EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kesimi temsil ettiğini dile getiren Saygun da seçimlerde izlenecek parti politikasına katkı sağlamak amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da önerilerini sunacağını belirtti. CHP’de çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade eden Saygun, 2002’de Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü, 2007 yılında da Tekirdağ Milletvekilli seçildiğini anımsattı. Bugün yine milletvekilliğine talip olduğunu dile getiren Saygun “CHP’nin sosyal demokrat parti olmasından kuşkumuz yok. CHP herkesimi temsil ediyor” dedi.

CHP YÜZÜNÜ SOLA DÖNMELİ

CHP’nin temel kriterler üzerine oturtulacak yapıya sahip olması gerektiğini dile getiren Saygun “Dinci kesimle bağlarını sıcak görmüyorum. Ulusalcılarla bu süreci götürmek gerekiyor” dedi. Anadolu Partisi’nin kurulmasının da doğru bulmadığını ifade eden Saygun “Bunlar ırkçı bir yapıya sahip. CHP hedef kitlelere giden ulaşan bir parti bu nedenle sosyal iddiaların arkasında durması ve savunması gerekiyor” dedi. CHP’nin artık yüzünü sola dönmesi gerektiğini ifade eden Saygun, CHP, yüzünü sola dönmezse iktidar olamayacağını söyledi.

AZ ARALIKLARLA İKTİDAR OLDU

CHP’nin bu güne kadar hak ettiği oyu alamadığını ifade eden Milletvekili Adayı Mehmet Nuri Saygun “Türkiye’de dar gelirli sayısı yüzde 72. Solculuk bir yaşam biçimidir. Eğer bu güne kadar dar gelirliler de gerçek oylarını yansıtsalardı, CHP her zaman birinci parti çıkardı” dedi. Son yıllarda ülke  siyasetinde gelişen olaylar nedeniyle bu kesimden gerekli oyu alamadıklarını ifade eden Saygun “1950’li yıllardan sonra dönem dönem az aralıklarla iktidar oldu” dedi.

TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ BOZUK

Türkiye’nin ekonomisinin bozuk olduğunu söyleyen Saygun bunun da CHP’nin iktidara gelmesinin daha kolay olacağını gösterdiğini ifade ederek “Çünkü 12 yıldır ülke yönetiminde bulunan iktidardan artık halkımız memnun değil” dedi.

HEDEF KİTLELERİMİZ OLMALI

CHP olarak bu seçimde hedef kitlelerinin işçi, çiftçi, ev hanımları, küçük esnaf, memur ve öğrenciler olması gerektiğini söyleyen Saygun “Bu konudaki önerilerimi genel başkanımız Kılıçdaroğluna da ileteceğim” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10