Başkan Akay: Bu sorun hepimizin

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu dün saat 14.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıld

Çerkezköy 2.02.2015 18:15:00 0
Başkan Akay: Bu sorun hepimizin

SIKINTILAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Meclis üyeleri Nihat Mıstık ve Ali Dönmez’in katılmadığı toplantı öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “İki gündür yağan yağışlar sonrasında çok ciddi sıkıntılar ile karşı karşıyayız. Çorlu Deresi ve Pınarça deresi sınırda ilerliyor. Sabahtan beri çalışmalar devam ediyor. Ancak aylardan beri söylediğimiz DSİ dereler ile planlamalarını ve projelerinin aciliyetini defalarca sizlerle paylaştık. Bugün yine aynı sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. 130 bin nüfuslu Çerkezköy’ün birçok yeri risk altında. Tekrar DSİ ile önümüzdeki günlerde sıkıntımızı paylaşacağız. Maalesef aynı dertler ile karşı karşıyayız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E TAHSİS EDİLDİ

Açılış ve yoklamanın ardından Belediyede münhal bulunan bir adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması görüşüldü. Görüşülüp karara bağlanan ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, gündemin üçüncü maddesinde de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Mülkiyeti Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na ait olan Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki kreş binasının 10 yıl süreyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tahsis edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Kreş ile ilgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Plan ve Proje Müdürlüğ’ünün 23.01.2015 gün ve 21 sayılı Kızılpınar 1/1000 ölçekli uygulama imar planına plan notu eklenmesi konusu görüşülürken, bu maddede oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 23.01.2015 gün ve 22 sayılı Çerkezköy sınırları içersindeki münferit parsellerdeki belediye hisselerinin satışı ve 1698 ada, 1 nolu parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebine ait dilekçe de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

DEPREM RİSKİNİ SORDU

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan MHP Meclis Üyesi Hasan Sakallı “Deprem riskleri ile ilgili birimlerin bilim adamları bölgemizde önemli bir deprem olacağını söyledi. Bununla alakalı olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyanlarında böyle bir çalışma yapacağı belirtiliyor. Bununla ilgili belediye olarak işlem başlatmayı düşünüyor musunuz” dedi. Deprem riskleri ile ilgili geçtiğimiz aylarda Tekirdağ’da bir birim oluşturulduğunu kaydeden Başkan Akay “Bu çalışmaların ne olduğunu kendilerinden talep edip önümüzdeki mecliste de sizlerle paylaşacağız” dedi.

 

 

BU SORUN HEPİMİZİNDİR

Çerkezköy’ün önemli bir sorun ile karşı karşıya olduğunu kaydeden AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip de “Bu sıkıntılar iyi bir çalışma ile derelerin açılması ile kolaylaşabiliyor. Bu çalışmalar sıfır olmasa bile minimuma indirebiliyoruz. Siz konuşmanızda hafiften topu DSİ’ye attınız. Bu sıkıntı hepimizin sorunudur. Bizim de genelde iktidar olan partimizin ilçe teşkilatı bulunuyor. Bizimle beraber istişare yapıp birlikte koşturabiliriz. Şu suçludur bu suçludur demeyelim” diye konuştu.

BU ŞEKİLDE ÇÖZMEYE ÇALIŞMALARINI KABUL ETMİYORUM

Topu taca atma niyetlerinin olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay da “Öyle bir niyetimiz yok. Yapılan çalışmalar neticesinde beş aylık dönemde Çerkezköy’ü su basmadı. Ben bunları siyaset yapma adına da söylemedim. Bu sorun Çerkezköy’de yaşayan herkesin sorunudur. Kaymakam Metin Kubilay’ın yoğun çabaları ile birlikte DSİ Müdürlüğümüz ile 5 kez görüştük. Çerkezköy’ün 12 yılda 4 kez yaşadığı sel felaketlerinin sonuçlarını bugün halen topu taca atarak çözmeye çalışmalarını ben kabul etmiyorum” dedi.

 

 

DSİ TARAFINDAN FAZLA GÖRÜLTDÜ

DSİ yetkililerinin ‘çözüm için adım attık’ söylemlerinin Büyükşehir yasasından sonra taca atıldığını ifade eden Akay “Büyükşehir çıktıktan sonra çorlu deresinin yapılması gereken kamulaştırma çalışmalarında top taca atıldı. Kamulaştırma sorununun büyük bir külfet olduğunu, bu konuyla ilgili de Büyükşehir ile istişareye gidildi. Çorlu Deresi’nin sorunu ve kamulaştırması DSİ tarafından fazla görüldü. En son DSİ ile görüştüğümüzde Ambardere’ye baraj yapma projesi adımının atıldığı söylendi” dedi.

SİYASET YAPMADAN ÇERKEZKÖY ADINA YAPACAĞIZ

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile ilgili de görüştüğünü söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “AK Parti İlçe Başkanı ile bir araya geldiğimizde bu sıkıntıların birçoğunu konuştuk. Kendileri ile  bu sorun adına elimizden gelen ne varsa hep birlikte yapma adına sözleştik. Çerkezköy’ün daha ciddi problemleri var. Ciddi elektrik kesintileri ve yatırım beklentisi olan bölgeleri var. Bunların hepsini sizlerle paylaşacağız. Siyaset yapmadan Çerkezköy adına yapacağız” diye konuştu.

NEDEN SEÇTİNİZ?

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumunda 14 oyla Denetim Komisyonu’na seçilen Şükrü Dumanlar’ın durumunu da dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip  “Benim katılmadığım toplantıda denetleme kurulu tayin edildi. Gizli oy maddesi konulmuş ve bizim partimiz de iki kişinin ismini vermiş. Siz neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz. Partimizin seçtiği iki adayı istemediniz de parti içinde yer alan bir kişiyi seçtiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.

HANGİ İRADE İLE VERİLDİĞİNİ KİMSE BİLEMEZ

Denetleme kurulu seçimlerinde oy kullanan 31 meclis üyesinin hangisinin ne oyu kullandığını bilmediğini belirten Akay “Kanun çerçevesinde denetim kurulu gizli oyla seçilir. Orada verilmiş oyların hangi irade ile verildiğini kimse bilemez. Bu sorunun doğru olduğunu kabul etmiyorum” dedi.

ÇALIŞMA YAPILACAK

Toplantıda son olarak söz alan AK Partili Meclis üyesi Seyithan Caferoğlu “Kızılpınar Mahallesi’ne büyük yatırımlar yapıldığını gazetelerde okuyorum. Kızılpınar’ı bataklık götürüyor” dedi. Kızılpınar’da göreve geldiklerinden itibaren sadece yama çalışması yaptıklarını kaydeden Akay “Büyükşehir TESKİ Genel Müdürlüğü Kızılpınar’da 7 milyon TL’lik altyapı çalışmasına başlayacak. Bu alt yapıyı yapmadan asfalt ve kaldırım yapmanın da doğru olmadığını görüyorum” diye konuştu. Meclis toplantısına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger de katıldı. Toplantının ikinci oturumu bugün saat 14.00’da yapılacak.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10