Şefkat Eli Projesi uygulamaya konuldu

Şarköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen "Şefkat Eli Projesi" önceki gün Şarköy KaymakamlÄ?

Şarköy 3.02.2015 11:55:00 0
Şefkat Eli Projesi uygulamaya konuldu

40 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Projeden, dezavantajlı gruba dahil olup, Vakıftan Şartlı Nakit Yardımı alan ve derslerinde başarı göstererek takdir ve teşekkür alan 40 öğrenci faydalanacak. Proje ile; Şartlı Nakit Yardımı alan yoksul ailelerin çocukları, kendilerini geliştirerek başarılı olmak için gösterdikleri üstün çaba karşılığında ödüllendirildi. Dezavantajlı grupta yer alan ailelerin eğitimde başarılı olan çocuklarının geleceğe olan bakışlarına farklı bir açı kazandırmak ve sosyal yaşama adapte ederek zararlı alışkanlıklardan uzak tutabilmek, boş vakitlerini kaliteli geçirmeleri ve sosyalleşme ile iletişim sıkıntılarını aşabilmek için vermiş oldukları çabaların desteklenmesi hedefleniyor.

KÜLTÜR TURLARI DÜZENLENECEK

Proje kapsamında, derslerin aksatılmaması şartıyla belli dönemlerde öğrencilere;  İstanbul, Çanakkale ve Edirne olmak üzere günü birlik kültür turları düzenlenecek. Yine İstanbul’da Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen oyunlar ile sinema gösterimlerini izleyebilme fırsatı yakalayacak. Ayrıca; 2 gün boyunca alnında uzman psikolog tarafından  “Sosyal Uyum Becerilerinin Geliştirilmesi” amacıyla Şarköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda eğitim düzenlenecek.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10