Protez bacak için yardım bekliyor

Akraba evliliğinden dolayı doğuştan iki bacağı olmadan dünyaya gelen 33 yaşındaki Turgut Kalem eskiyen protezlerinin yerine yeni protez bacak almak için kendisine yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Çerkezköy 3.02.2015 12:07:00 0
Protez bacak için yardım bekliyor

2 BİN 400 TL ÖDEMEM GEREKİYOR

Kızılpınar’da yaşayan 33 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Turgut Kalem, protez ayaklarının eskimesi sonucu zorluklar yaşadığını kaydetti. Maddi durumunun yetersizliğinden ötürü iki protez bacak almaya gücünün olmadığını ifade eden Kalem “Kimseden para istemiyorum. Protez bacakların 14 bin TL’sini devlet karşılarken, benim ise 2 bin 400 TL ödemem gerekiyor. Bir hayırsever vatandaşımızdan bu eskiyen protezlerimi yenilemesini istiyorum. Gerçekten gücüm yetmiyor” dedi.

PROTEZ BACAKLAR İSTEDİ

Protezleri 8 yıldır kullandığını kaydeden Kalem “Uzun yıllardır kullandığım için protezler eskidi ve dar geliyor. Zaman zaman yürümekte bile zorlanıyorum. Devletimizden Allah razı olsun. Bizlere kömür ve aş yardımı yapıyor. Kimseden para dilenmiyorum, bu protezi alacak maddi gücüm yok. Allah rızası için sadece hayırsever vatandaşlarımızdan protezlerime destek olmasını bekliyorum” dedi.

KIZIMLA MI UĞRAŞAYIM KENDİMLE Mİ?

Devletten 3 ayda bir aldığı bin 200 TL’lik paranın ailesine yetmediğini kaydeden Kalem “Eşim iş bulduğu zaman evlere temizliğe gitmeye çalışıyor. 11 yaşındaki kızım Nihal Kalem akciğer hastası ve İstanbul Okmeydanı Hastanesi’nde tedavi görüyor. Tedavisinde zayıf olduğu için ithal iğne yapıyorlar. Üç aylık tedavisi ise 3 bin 300 TL. Kızımla mı uğraşayım kendimle mi, gerçekten çok zor durumdayım” diye konuştu. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10