Bu çeşmeden çorba akacak

Çerkezköy Belediyesi sabahları erken okula giden öğrenciler ve işe giden vatandaşlar için sıcak bir çorba içme imkanı sağlayacak. Çerkezköy Belediyesi "İkram Çeşmeleri"nin ilkini Çer

Çerkezköy 3.02.2015 16:04:00 0
Bu çeşmeden çorba akacak

SICAK ÇORBA İÇECEKLER

Çerkezköy Belediyesi öğrencilere ve işe giden vatandaşlara yönelik örnek bir çalışmaya imza attı. Belediye olarak işçilerin yoğun olduğu duraklardan birinin yer aldığı Anfi Tiyatro yanında “İkram Çeşmesi”ni hayata geçireceklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna, işine koşturan vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu yüzden İkram Çeşmesi’ni hizmete sokarak tamamen ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını istedik” dedi.

200 LİTRE ÇORBA DAĞITILACAK

Her gün vatandaşlara ikram çeşmeleri vasıtasıyla 200 litre çorba dağıtımı yapacaklarını kaydeden Akay “Üç vanası olan bu çorba çeşmesi ile günde yaklaşık olarak bin 500 vatandaşımız her sabah 06:00 ile 09:00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorbalarını içebilecekler. Hem öğrencilerimiz, hem de sanayi bölgesi olan ilçemizde işlerine giden işçilerimiz sabah okul ve işlerine giderken belediyenin sıcak şefkatini çorba vasıtası ile hissedecekler. Hedefimiz, sabah erken saatlerde yaklaşık bin 500 kişinin sıcak çorba içmesini sağlamak. Hafta içerisinde hizmet verecek çorba çeşmesinde her gün değişik çorba çeşitleri akacak. Her gün çorbanın bitmesi ile birlikte temizliği yapılan çeşmenin hijyeni için gerekli özen gösterilecek” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10