Arkadaş katilleri tutuklandı

Kapaklı'da arkadaşları Aykut Birke'yi öldürdükleri iddiası ile önceki gün Kapaklı polisi tarafından gözaltına alınan 2 zanlı, dün adliyeye çıkarıldı. Zanlılar, tutuklanarak Tekir

Çerkezköy 3.02.2015 19:26:00 0
Arkadaş katilleri tutuklandı

Kapaklı’da pazar günü çöplük yolu üzerindeki ormanlık alanda feci bir şekilde öldürülen Aykut Birke cinayeti ile ilgili çok yönlü soruşturmasını sürdüren polisin yaptığı geniş çaplı soruşturmanın ardından, Birke’nin katil zanlıları olduğu iddia edilen en yakın arkadaşları Ömer C. ve Yunus Y., önceki gün gözaltına aldı.

CENAZE ÇIKIŞI GÖZALTINA ALINDILAR

Aykut Birke’nin cesedinin bulunmasının ardından güvenlik kameralarını incelemeye alan Kapaklı polisi, Cuma günü Yunus Y. ve Ömer C.’nin, Aykut Birke ile aynı araçta olduğunu tespit etti. Yunus Y. ve Ömer C.’nin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, zanlıların telefon görüşmelerini de incelemeye aldı. Aykut Birke’nin cenaze namazına da katılarak saf tutan 2 zanlı, cenaze namazı çıkışı, polis tarafından gözaltına alındı.

KAZA OLDUĞUNU İDDİA ETTİLER

Emniyetteki ikinci ifadelerinde olayı inkar eden zanlılar, sonrasında ise olayın tamamen kaza sonucu olduğunu, araba ile gezdikleri esnada bir anda silahın ateş aldığını ve kurşunun Aykut Birke’nin boğazına isabet ettiğini, korkarak arkadaşları Aykut Birke’nin cansız bedenini Kapaklı’daki ormanlık alana gece geç saatlerde bırakıp kaçtıklarını iddia etti.

KENDİ TELEFONLARINA MESAJ ATMIŞLAR

Emniyetteki ifadelerinde zanlıların olayda kullanılan silah ile Aykut Birke’ye ait cep telefonunu da sakladıkları ortaya çıkarken, polis silaha ve telefona da ulaştı. Cinayetin ardından zanlıların, şüpheleri üzerlerinden uzaklaştırmak için Aykut Birke’ye ait cep telefonundan kendi cep telefonlarına mesaj attıkları da tespit edildi. Zanlıların Cuma günü cinayetin ardından, fabrikaya işe gittikleri de ortaya çıktı. Zanlılardan Ömer C.’nin cinayetin ardından sosyal medyadaki sayfasında Aykut Birke için başsağlığı mesajı yayınladığı da belirlendi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Pazartesi günü gözaltına alınan ve geceyi nezarette geçiren zanlılar dün öğlen saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarıldı. Öldürdükleri arkadaşlarının cesedini ormanlık alana bıraktıkları iddia edilen katil zanlıları, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılar akşam saat 19.30 sıralarında çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Tekirdağ cezaevine konuldu. 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10