Çorlu meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında yapıldı.

Çorlu 5.02.2015 10:44:00 0
Çorlu meclisi toplandı

GAYRİMENKUL SATIŞ KOMİSYONU SEÇİLDİ

Toplantıda Gayrimenkul Satış Komisyonu’na meclis üyeleri Güner Çetin’in asil üye, Kurtuluş Ay’ın yedek üye olarak seçilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Çorlu Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olmasıyla ilgili gündem maddesi kabul edildi. 2015 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücret tespiti konusu görüşüldü ve kabul edildi.

YÖNETMELİKLER KABUL EDİLDİ

Strateji Geliştirme Müdürlüğü Yönetmeliği, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü Yönetmeliği, Destek Hizmetleri Müdürlüğü Yönetmeliği, Plan ve Proje Müdürlüğü Yönetmeliği ve Mali Hizmetler Müdürlüğü Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edilirken, Plan ve Bütçe Müdürlüğü’nden yeni kurulan Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’ne bütçe aktarımı konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Plan ve Bütçe Komisyon Raporu Meclis üyesi Değer Kara tarafından okundu ve komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Ergene Belediyesi’ne devredilecek parsellerin görüşülmesi konusu oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. Kamulaştırma Kanunu’na göre takasta kullanılacak parsellerin görüşülmesinin Mart ayı olağan meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle karara bağlandı. Büyükşehir Belediyesine devredilecek parseller görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. İmar plan notu değişikliği talepleri oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. İmar planı değişikliği talebine ilişkin Çorlu Belediyesi’ne sunulan 3 dilekçenin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Çorlu Cem Vakfı’nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin almış olduğu karara istinaden cemevlerine ibadethane statüsü kazandırılmasına ilişkin dilekçesi meclise sunuldu ve yapılan değerlendirme sonucunda karara bağlandı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10