Elimin hamuru ile güvenli geleceğe

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı eş finansmanıyla yürütülen "Elimin hamuru ile güvenli geleceğe" adlı Unlu Mamuller Üretim Tesisinin aç?

Bölgede Gündem 6.02.2015 13:35:00 0
Elimin hamuru ile güvenli geleceğe

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Açılışa Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'ın yanı sıra taşkın için Edirne'de incelemede bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile Edirne'deki kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri katıldı. Başsavcı Savran açılışta yaptığı konuşmada, infaz faaliyetinin sadece kapalı kapılar ardına konulan hükümlü ve tutukluların, firar etmelerini önlemeye yönelik tedbirlerden ibaret olmadığını söyledi.

İNSANLARIN GÖZÜNÜ YAŞARTACAK CİNSTEN

Vali Dursun Ali Şahin yaşanan taşkın felaketini hatırlatarak Edirne'nin büyük bir badireyi atlattığını ve güne güzel bir çalışmayla başladığını belirtti. Bu çalışmanın insanların gözünü yaşartacak cinsten bir çalışma olduğunu söyleyen Şahin “Bizde cezaevleri dört duvar arasında hapis ve orada birbirleriyle itişme yapılan, değişik fikirlerin tartışıldığı mekân olarak akla gelir. Ama bugün öyle değil. Bugün ceza infaz kurumlarının açık infaz kurumları olarak çalışması ve burada üretime geçmesi, tüketici olarak değil aynı zamanda üretici olarak halkımıza hizmeti alkışlanacak bir durumdur” dedi.

MESLEK EDİNEREK ÇIKACAKSINIZ

Açılışın ardından hükümlüler ve tutuklularla birlikte yemek yiyen Vali Şahin burada da bir konuşma yaparak; “Biz sizin buraya neden geldiğinizle ilgilenmiyoruz, sizi burada olmanızla ilgileniyoruz. Burada çıkan yemek bize özel mi diye sordum, 15 gün önceden belirlenen bir yemek olduğunu söylediler. Demek ki, burada hizmet yapılıyor, hizmetin karşılığında da devlet karşılığını veriyor. O vesileyle sizin çalışkanlığınızı biliyoruz. Cezaevine girip te meslek edinerek çıkan kişi sayısı azdır. Ama Edirne'de bu böyle değil. Buradan birçoğunuz meslek edinerek çıkacaksınız” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10