Çerkezköy'de arıcılığı anlattılar

Tekirdağ Arıcılar Birliği Çerkezköy Temsilciliği tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen eğitimde Çerkezköy'de arıcılık ile ilgilenen vatandaşlara bilgiler verildi.

Çerkezköy 8.02.2015 13:09:00 0
Çerkezköy

ARI ISLAHI VE ARICILIK

Cumartesi günü saat 14:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde Arıcılık Eğitimi konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tekirdağ Arıcılar Birliği Çerkezköy Temsilcisi Gürsel Ceylan’ın organize ettiği toplantıya Çerkezköy’deki arıcılar katıldı. Programda ilk olarak Kapaklı Organize Devlet Hastanesinde görevli doktor Veli Cicimen konferans verdi. Konferansta Cicimen katılımcılara Apiterapi ve Arı ürünleri konusunda bilgiler verdi. Daha sonra ise Namık Kemal Üniversitesi’nde görevli Yardımcı Doç.Dr. Devrim Oskay, Arı ıslahı ve Arıcılık konulu sunum yaptı.

ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR

Oskay, bal arılarının, doğadaki bitkilerin tozlaşmasında ve zirai ürünlerdeki verimin artmasında önemli rol oynadığını söyledi. Arıcılıkta Türkiye’nin dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirten Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay, arı hastalıklarından dolayı dünyada birçok koloni kaybı yaşandığını söyledi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10