Acılı ailenin avukatından açıklama var

Ameliyat için gittiği Özel İrmet Hospital'de hayatını kaybeden Buket Yalıser'in hayatını kaybetmesiyle ilgili 06.02.2015 tarihinde yayınlanan "Midesini küçültmeye çalışırken hayatı

Çerkezköy 9.02.2015 11:18:00 0
Acılı ailenin avukatından açıklama var

Açıklamada yayınlanan haberin içeriğinin kesin olmayan bilgilerle dolu olduğu gibi aynı zamanda "yalan ve iftira" içerdiğine de vurgu yapılarak haberin yayından kaldırılması istendi.

HİÇBİR HABERDE TARAF OLMADIK

Çerkezköy Haber Gazetesi olarak şimdiye kadar hiçbir haberde dürüstlük politikasından ayrılmadık. Yapılan her haberde tarafların tüm söylem ve iddialarını kişilik hakkına saygı olarak yayınladık. Söz konusu haberde de ölümle sonuçlanan bir ameliyatın doktorunun ölümle ilgili yaptığı açıklama yer almış olup eğer bu açıklamada yalan ve yanıltma varsa bu tamamen açıklamayı yapan doktora aittir. Biz gazeteciliğin en doğal haliyle bu ölümün sebep ve sonucunu gidip hekime sorduğumuzda hekimin verdiği cevabı yayınladık. Yine aynı şekilde, haberin ardından okuyucularımızın haberle ilgili yaptığı tüm yorumları da, okuyucularımıza olan saygımızdan olduğu gibi yayınladık. Haberin ardından ailenin avukatının gazetemize gönderdiği açıklamayı da habercilikteki bu tarafsızlık ve dürüstlük politikamız gereği yayınlıyor takdiri siz saygıdeğer okurlarımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz;

AİLE AVUKATININ AÇIKLAMASI

Acılı ailenin avukatı olarak Petek Balcıoğlu vekili Av. Şerife Ceren Uysal (İstanbul Barosu - 35946 ) imzalı gazetemize gelen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6.2.2014 tarihinde internet sitenizde yayımlamış olduğunuz "Midesini küçültmeye çalışırken hayatını kaybetti" başlıklı ( http://www.cerkezkoyhaber.com.tr/haber/34273/midesini-kucultmeye-calisirken-hayatini-kaybetti.html) haberin yayımına derhal son vermenizi, haberde ismi geçen müteveffanın annesinin avukatı sıfatıyla talep etmekteyim. Haber içeriğiniz kesin olmayan bilgilerle dolu olduğu gibi, aynı zamanda "yalan ve iftira" da içermektedir. Haberin derhal kaldırılmaması halinde, hakkınızda yasal işlem başlatacağımızı, sadece cezai işlem başlatmak değil ama aynı zamanda kişilik haklarımızın ihlalinden ötürü tazminat sürecini de işleteceğimizi ihtar ederiz. Basın etiği ile örtüşmeyen, sadece sansasyon yaratmak için kaleme alınmış ve dahası belgeye ve bilgiye dayanmayan bu haber için müvekkilimden ve müteveffanın diğer yakınlarından özür dilemek zorundasınız. 27 yaşında bir kadının hala şüpheli olan ölümü karşısındaki bu sorumsuz tutumunuzu kınadığımızı da bildiririz”


0282 726 91 91
0282 747 65 10