Çerkezköylü öğretmenlere aile eğitimi veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 0-18 yaş aile eğitim semineri başladı.

Çerkezköy 9.02.2015 15:39:00 0
Çerkezköylü öğretmenlere aile eğitimi veriliyor

EBEVEYNLERE BECELERİ KAZANDIRMA HEDEFLENİYOR

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aile eğitimcileri birimi dün Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde “0-18 yaş aile” seminerlerine başladı. Okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenlerinden oluşan 66 kişinin katıldığı seminerde 0-18 yaş çocuğu olan anne ve babalara olumlu ebeveyn becerileri kazandırma hedefleniyor. 0-3, 3-6, 7-11, 12-18 yaş modüllerinde çocukluğun gelişim düzeylerine göre ailelere 14 hafta boyunca eğitim verilecek. Seminerlerde eğitimciler Arife Özdemir, Sebahat Benlioğlu, Aslıhan Öngay Sert, Emrah Çoban tarafından ders veriliyor.

 

 

“UMARIM BAŞARILI OLUR”

Bu projenin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından organize edildiğini belirten eğitmen Emrah Çoban “Türkiye genelinde her ile ulaşma hedefi var. 0–18 yaş aile eğitimi programı olarak gerçekleşiyor.  Bu eğitimden sonra eğitim alan tüm kursiyerler Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bir sertifika ile sertifikalandırılacaklar. Bundan sonra 14 hafta sürecek aile eğitimlerini almaya başlayacaklar. Umarım Çerkezköy’de bu çalışmalar meyvesini verir. Biz gittikten sonra da bu eğitimi alan öğretmenlerimizin bu aile eğitimlerini açması adına teşviklerimiz devam edecek. Verdiğimiz bu eğitimde rehber öğretmenler, okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri görev alıyor. Ailelerin farkındalık kazanmalarını sağlayacağız. Bu farkındalıktan sonra eksiklikleri bu eğitimlerle giderip hem kendi çocuklarına, hem etraftaki muhatap oldukları çocuklara bu eğitimleri götürecekler. Komşularının, yakınlarının, akrabalarının herkesin bu eğitimden faydalanmalarını sağlayacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10