"Santral için bakanlığa başvuru yapılmadı"

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene'de özel bir firma tarafından yapılacağı açıklanan termik santrali soru önergesiyle geçtiğimiz aylarda Meclis gündemine taşımıştı. YÃ?

Tekirdağ 11.02.2015 13:23:00 0

“BAKANLIĞIMIZA BAŞVURU YOK”

CHP’li Yüceer, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye, “Ergene ilçesine kömüre dayalı termik santral kurulması için herhangi bir başvuru yapılmış mıdır? Bu başvuru hangi aşamadadır?” diye sorarken, soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Ergene’ye kömüre dayalı termik santral yapılması için Bakanlığımıza yapılan başvuru bulunmamaktadır” dedi. Bakan Güllüce, termik santrallerin Büyük Yakma Tesisleri Yönetmeliklerinde ısıl güçleri ve kullandıkları yakıt kapsamında ilgili hüküm ve sınır değerlere uygun olarak faaliyet göstermeleri gerektiğini belirtti.

ISRARLI TAKİBİMİZ SONUÇ VERDİ

Candan Yüceer de Bakan Güllüce’nin yanıtını değerlendirdi. Yüceer “Bakanlık, oluşturulan kamuoyu sayesinde,  Ergene’de halkın sağlığını tehdit edecek termik santral için herhangi bir başvuru olmadığını açıkladı. Bu zafer öncelikle “suyumuzu toprağımızı kirletiniz yeter havamızın kirletilmesine izin vermeyeceğiz”, “Doğaya saygı”, “geleceğimiz çocuklarımız için temiz çevre istiyoruz, termik santral istemiyoruz” diye eylem yapan Ergene’nin, sivil toplum örgütlerinin zaferidir” dedi.

İNKAR EDİLEMEYECEK BİR GERÇEK

Trakya’da insan sağlığını ve doğayı tahrip edecek her girişimin sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Yüceer, “Doğal güzellikleri ile ülkemizin en müstesna bölgelerinden biri olan Trakya’da son yıllardaki plansız ve sağlıksız sanayileşmenin insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığının inkar edilemeyecek bir gerçektir. Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil, daha güzel bir dünya için çocuklarımıza torunlarımıza sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için bir an önce doğa katliamlarına son verilmelidir” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10