Önce tedavi edildi, sonra huzurevine yerleştirildi

Çerkezköy Belediyesi, İstasyon Mahallesi Alper Sokak No:28 adresinde metruk bir durumda bulunan binada tek başına yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Ali Üstüntaş'ı önce tedavi ettirdi, sonra da Çorlu Huzureviâ?

Çerkezköy 13.02.2015 13:43:00 0
Önce tedavi edildi, sonra huzurevine yerleştirildi

TEDAVİ ETTİRİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediyeye gelen yardım talebi üzerine harekete geçtiklerini belirtti. İstasyon Mahallesi Alper Sokak No:28 adresinde yaşayan bir vatandaşın kimsesinin olmadığı, sağlıksız koşullarda ve ciddi sağlık sorunlarının bulunduğu ihbarı gelince harekete geçtiklerini ifade eden Akay “İlk önce Zabıta Müdürlüğümüze bağlı görevliler söz konusu adrese giderek yaşlı amcamızı buldular. Son derece sağlıksız koşullarda yaşayan Mehmet Ali Üstüntaş amcayı hemen Belediye görevlilerimiz alarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüp, Hastane Yönetimi ile irtibata geçerek tedavi olmasını sağladılar” dedi.

 

 

HUZUREVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Başkan Akay, Mehmet Ali Üstüntaş’ın İstasyon Mahallesi’nde yaşadığı yerin sağlık ve hijyen koşullarından son derece uzak olduğunu ve ortada yürek burkan bir tablonun bulunduğunu ifade etti. Ayrıca kendisinin sağlık sorunları olduğunu, tedavinin ardından amcayı yeniden yaşadığı barakaya götürmeye razı olmadıklarını ifade eden Akay “Biz de bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Tekirdağ’daki temsilcileri ile irtibata geçerek, yaşlı amcamızın durumunu bildirdik ve amcamıza sahip çıkılmasını istedik. Belediye görevlilerimiz eşliğinde Çorlu Huzurevi’ne yerleştirdik” dedi.

BELEDİYECİLİK SADECE YOL, ALTYAPI VE ÜST YAPI DEĞİL

Belediyeciliğin sadece yol, su, alt ve üst yapı olmadığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde insanlara doğumundan ölümüne kadarki süreçte hizmet etmeyi, sorunlarını çözmeyi, ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10