Kapaklı Anaokulu 'Beslenme dostu' oldu

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2010 yılı Ocak ayında imzalanan 'Beslenme Dostu Okul Projesi' kapsamında Kapaklı sertifika almaya hak kazanan Kapaklı Anaokulu'na dÃ?

Kapaklı 13.02.2015 13:55:00 0
Kapaklı Anaokulu

ÇOCUKLAR OKUL ÖNCESİNDE ŞEKİLLENİR

Dün saat 10.00’da Kapaklı Anaokulu’nda düzenlenen sertifika programında konuşan Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Pakize Özgür Ünlü, çocukların okul öncesinde şekillendiğini belirtti. Çocukların, yetişkin çağında etkili olan olumlu davranışlarını bu dönemde edindiğini ifade eden Ünlü, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlığının da küçük yaşta edinilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

 

AVRUPA’DA 17 YIL ÖNCE BAŞLATILDI

İlçe Sağlık Müdürü Ünlü, 21 Ocak 2010’da Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ protokolü ile Beslenme Dostu Okul Projesi’ne başlanıldığını hatırlatarak “Avrupa’da bu proje 17 yıl önce başlatıldı. Okullar 40 kriterde değerlendirilir. Tüm kriterlerden geçen okullarımız Beslenme Dostu Okul Sertifikası alırlar” dedi.

 

 

3 YIL GEÇERLİ

Bu sertifikanın 3 yıl geçerli olduğunu söyleyen Ünlü, bu sertifikayı almaya hak kazanan Kapaklı Anaokulu’nu tebrik etti. Kapaklı Anaokulu Müdürü Sevinç Ayan, ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’nı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden aldı. Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Gürbüz “Proje Türkiye’de 5 yıl önce başlatıldı. Kapaklı Anaokulumuzu tebrik ediyorum” dedi.

 

 

DİĞER OKULLARA DA ÖRNEK OLSUN

Bu başarının diğer okullara da örnek olmasını temenni eden Gürbüz, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlar için mücadele ediyoruz” dedi. Okul öncesinin önemine dikkat çeken Gürbüz, “Zinde bir vücut, zinde bir akıl demektir. Doğru düşünen bir gençlik demektir” dedi. Okul Sütü projesi ile ilgili de konuşan Gürbüz, Türkiye’de kişi başı süt tüketiminin yıllık yaklaşık 25 litre olduğunu, Avrupa’da ise kişi başı süt tüketiminin yıllık 100 litreden fazla olduğunu ifade etti.

 

 

BİRLİKTE SÜT İÇTİLER

Çocukların gelişiminde kalsiyumun gerekli olduğunu, bunun da sütte mevcut olduğunu dile getiren Gürbüz, çocuklara süt tüketimi ve doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması gerektiğini belirtti. Kapaklı Anaokulu Müdürü Sevinç Ayan da “Okul olarak Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaktan onur duyduk” dedi. Sertifika töreninde anaokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından protokol üyeleri tarafından miniklere okul sütü dağıtıldı. Protokol üyeleri de minik öğrencilerle birlikte süt içti.

 

 

PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI

Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Erol Özkan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Sağlık Müdürü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Pakize Özgür Ünlü, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10