Özgecan'ın katledilmesini protesto ettiler

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine tepkiler devam ediyor. Malkara'da da Türk Kadınlar Birliği Malkara Şube Başkanlığı tarafınd

Malkara 17.02.2015 10:30:00 0
Özgecan

BAŞKAN YURDAKUL EŞİYLE KATILDI

Anma etkinliğine; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, eşi Seda Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Uslu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADIN GİBİ YAŞAMAK İÇİN GELDİK

Basın açıklaması yapan Türk Kadınlar Birliği Malkara Şube Başkanı Belma Özsoy “Özgecan gencecik yaşta felaketle tanıştı, hunharca katledildi. Ailesinin ve hepimizin ciğeri yandı. Başımız sağ olsun. İnsan olmakla insani davranmak çok farklıdır. Bir canlıyı insan yapan vicdanı, inancı, ruh ahlakı ve asaletidir. Bugün Özgecan'a ağlayan kadınlar sokağa çıkıyor diye hala küfür yiyiyor, şiddet görüyorlar. Bizim tek suçumuz kadın olmak. Biz tecavüz edilmek ya da şiddet görmek için gelemedik dünyaya. Kadın gibi yaşamak için geldik” dedi.

GELECEĞİ ONURSUZ VE KARANLIKTIR

Kadını yok olan ülkenin geleceğinin onursuz ve karanlık bir gelecek olacağını dile getiren Özsoy “Bu zihniyete sahip olanlar, bu olay bir kadın sorunu değildir. Ananızı, bacınızı, karınızı ve çocuklarınızı hangisini kurban verirsiniz? Namus kadınların üstüne yüklendi ve namussuzlar görülemez hale geldi. Bu sadece basın bildirisi değil, ilgililerin dikkatini çekmek için bir çığlıktır” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10