Balığa soğuk zam

Soğuk hava balık fiyatlarını da yükseltti. Balıkçıların birçoğunun balığa çıkamaması nedeniyle Çerkezköy'deki balık fiyatlarında 2 ile 5 lira arasında artış oldu.

Çerkezköy 19.02.2015 14:51:00 0
Balığa soğuk zam

BALIK FİYATLARI YÜKSELDİ

Yaşar Balıkçılık çalışanlarından Emin Ayaş ve Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Volkan Biber, son bir haftadır bölgede aşırı soğuk ve kar yağışı nedeniyle bir çok balıkçı teknesinin balığa çıkamadığını belirtti. Çıkanların da bol balık tutamadığını ifade eden balıkçılar “Balık fiyatları geçen haftaya göre biraz arttı” dedi.

SATIŞLAR DA DÜŞTÜ

Fiyatların artması nedeniyle satışların da düştüğünü ifade eden balıkçılar “Az miktarda tutulan balık fiyatların yükselmesine neden oldu. Geçen haftaya oranla bazı balık cinslerinde fiyat artışı olmadı. Cinekop ve barbun, çupranın kilogram fiyatında ise geçen haftaya göre 5 lira artış oldu. Geçtiğimiz hafta kilosu 10 liraya satılan Karadeniz hamsisi ise bu hafta 12 liradan satılıyor” dedi.

BALIĞIN BOLLAŞMASINI BEKLİYORUZ

Havaların önümüzdeki günlerde biraz ısınmaya başlaması ile birlikte balığın bollaşmasını beklediklerini ifade eden Çerkezköylü balıkçılar “Balığın bollaşması ile birlikte fiyatlar da düşecek” dedi.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10