"Sizler üreteceksiniz ki istihdam artsın"

SGK Çerkezköy Şube Müdürü İshak Marangoz, sanayi kuruluşlarının insan kaynakları yöneticileri ile dün saat 14.00'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Çerkezköy 19.02.2015 17:19:00 0

BURADA ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan SGK Çerkezköy Şube Müdürü İshak Marangoz, bunun bir tanışma toplantısı olduğunu söyledi. Sanayi üssü ve ekonominin beyni olan Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Marangoz, İnsan Kaynakları yöneticileri ile zamanla daha yakından tanışacağını belirtti.

İSTİHDAM ARTSIN Kİ ÜLKE EKONOMİMİZ GELİŞSİN

SGK Müdürü İshak Marangoz, “Ülke ekonomisi adına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara ve özellikle İnsan Kaynakları departmanı görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor. Sizler üreteceksiniz ki istihdam artsın. İstihdam artsın ki ülke ekonomimiz gelişsin” derken, ÇOSB Özel İstihdam Bürosu Sorumlusu Cansu Fidan da yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

 

KALİFİYE ELEMAN BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Fidan, amaçlarının bölgedeki istihdam faaliyetlerine bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Bölgemiz sanayicilerinin en önemli sorunlarından birinin de kalifiye eleman bulmak olduğunu dile getiren Fidan, insan kaynakları yöneticilerinin aradıkları nitelikteki elemanları en kısa sürede bulabilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

İNTERNETTEN DE BAŞVURABİLİRLER

İş arayanların e-posta yoluyla da İstihdam Bürosuna başvurabileceğini ifade eden Cansu Fidan, aranan uygun eleman bulunsun diye havuz kurduklarını ifade etti. İnsan Kaynakları yöneticilerinin kendilerine gönderilen adaylarla ilgili en kısa sürede olumlu ya da olumsuz dönüş yapmalarının isteyen Fidan, bu geri dönüşün veri tabanının güncel tutulması açısından önemli olduğunu söyledi.

İŞ BULAMAZ HALE GELDİLER

Fidan, 5 yıldır yaklaşık 10 bin kişilik bir havuz oluşturduklarını da belirtti. Bin 600’den fazla adayı iş görüşmesine gönderdiklerini, bunlardan yaklaşık 150’sinin işe yerleştirildiğini söyleyen Fidan, “Havuzda yer alan adayların yüzde 61’i erkek, yüzde 39’u ise kadınlardan oluşuyor” dedi. İş müracaatında bulunan adayların yüzde 32,6’sının lisans mezunu olduğunu ifade eden Fidan “Bu tablo, lisans mezunlarının iş bulamaz hale geldiğini gösteriyor” dedi. İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Bayazıt da ‘Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Açıklaması’ konusunda katılımcıları bilgilendirirken, Çerkezköy OSB Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Caner Baysal da istihdam ve programlar hakkında bilgiler aktardı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10