Tarım makine üreticileri ile bir araya geldiler

Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, Trakya'nın doğal kümelenme alanlarından olan tarım makineleri üreticileri ile Hayrabolu Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Hayrabolu 20.02.2015 13:12:00 0
Tarım makine üreticileri ile bir araya geldiler

YER EDİNMEYİ BAŞARDI

Toplantıda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Hayrabolu’da üretilen tarım makineleri Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 45’ini karşılıyor. Ayrıca yurt dışına ihraç ediliyor” dedi. Hayrabolu’nun, Trakya'nın genel özelliği olan yoğun tarımsal üretime sahip olmasının yanında tarım makineleri piyasasında da bir yer edinmeyi başardığını dile getiren Şahin “İki büyük firma ve birçok KOBİ tarımsal makine üretiminde dünya piyasasında yarışmaktadır. Tarım makineleri sektörü, tarım sektöründen doğrudan etkilenmektedir. Tarımda devletin uyguladığı teşvikler ve destekler tarımın yanı sıra bu sektörün yönünü de belirlemektedir. İhracat yapan üreticiler bu konuda dış ticaret danışmanlığına ihtiyaç duymaktadırlar” dedi.

 

 

SEKTÖR ELE ALINDI

Toplantıda üreticilerle sektörün güçlü, zayıf yönleri ile fırsat ve tehditler ele alındı. Eğitimli personel eksikliği, ihracat ve ithalat konusunda deneyimsizlik, teknolojiyi takip edebilme ve tasarım konusundaki eksikler, arge ve inovasyon eksikliği, hammadde tedarikinde karşılaşılan sorunlar başlıca tehditler ele alındı. Güçlü yanlar ise makine üreticilerinin tarım sektörünün içinden gelmeleri, hızlı hareket edebilmeleri, ürün çeşitliliği, güçlü ve yeniliği takip eden Trakya pazarı olarak ele alındı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10