Servisçilerden UKOME'nin kararına tepki

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin önceki gün aldığı karara servisçilerden yine tepki geldi.

Çerkezköy 20.02.2015 13:29:00 0
Servisçilerden UKOME

SERVİSÇİLERİN HAKLARI KORUNMADI

Yapılan toplantıda korsan çalışan servislere 3 aylık geçici yol belgesi verilmesi kararının alındığını iddia eden servisçiler “Yıllarca her şeyi ile işlerini yasalara uygun olarak sürdüren mevcut servisçilerin hakları korunmadı” dedi. Fıçıcıoğlu Servis Araçları sahibi Erdoğan Fıçıcı da UKOME’nin bu kararına bir anlam veremediklerini ifade etti. Alınan bu kararın bölgedeki tüm servisçileri mağdur ettiğini dile getiren Fıçıcı “Yönetmelikte ‘ihaleye katılan gerçek ve tüzel kişiler ancak bir S plakası almaya sahiptir’ ifadesi yer almasına rağmen bir firmanın nasıl 10 aracına yol belgesi verildiğini anlamadık” dedi.

 

 

FATURAYI ESNAFIN SIRTINA YÜKLEDİ

Yönetmelikte ‘Tekirdağ Belediye sınırları içerisindeki resmi ve özel kurumlar ve kuruluşlar personel taşımacılığı yaptırılmak üzere araç kiralamak için yapacakları ihale şartnamesine kiralayacakları araçların bu yönetmelik hükümlerine uygun S plakalı araçlar olma şartı zorunluluğundadır’ denildiğini, fakat yönetmeliğe uyulmadığını belirten Fıçıcı “UKOME’nin aldığı karar 5 bin 300 hak sahibini mağdur edecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME Ulaşım Koordinasyon Dairesi 5 ay önce hazırlamış olduğu Tekirdağ İl sınırları içinde Servis Taşımacılığı Yönetmeliğini uygulamaya geçirmekte  hem geç kaldı hem de aciz kaldı. Faturayı aldığı son kararı ile de S plakaları ile yasal olarak çalışan esnafın sırtına yükledi” dedi.

HAKKIMIZI YASAL YOLLARDAN ARAYACAĞIZ

Çerkezköy Araç Sahipleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Servisçiler Platformu Başkanı Selahattin Tokgöz de UKOME’nin 18 Şubat’ta aldığı kararı kınadıklarını belirtti. Bu kararla, hak sahiplerinin mağdur edildiğini, korsan çalışanların ise ödüllendirildiğini ileri süren Tokgöz “Bizim hakkımız haksızlara yediren bu işe emek veren insanların görüşünü ve önerilerini tekliflerini dikkate almayarak inadına haksısı haklı olarak gösteren UKOME’nin kararını kınıyoruz” dedi. Haklarını yasal yollardan arayacaklarını belirten Tokgöz, gerekirse konuyu İdari Mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10