Gürbüz: Her an afete hazır olmalıyız

Afetlere Hazır bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından dün Kapaklı'daki öğretmenlere yönelik okul ö

Kapaklı 20.02.2015 15:49:00 0
Gürbüz: Her an afete hazır olmalıyız

EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Kapaklı İLçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı. Eğitimin önemine vurgu yapan Nalbant, eğitim alacak öğretmenlerin okulda öğrenci ve meslektaşlarına öğrendiklerin aktaracaklarını belirtti.

 

 

HER AN AFETE HAZIR OLMALIYIZ

Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol da eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı ile AFAD arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlendiğini belirtti. Her an afete hazır olunması gerektiğini dile getiren Erol “Bu proje afete hazır aile, afete hazır işyeri, afete hazır gençler ile afete hazır okul projelerinden oluşuyor. Proje Tekirdağ’da Proje 375 okulda gerçekleştirilecek. Proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacak” dedi.

 

 

AFETE HAZIRLIK KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRMALIYIZ

Toplantıda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de “Afete hazırlık kültürünü toplumumuza kazandırmamız gerekiyor. Her an herkes afet yaşayabilir. Hatta aramızda afet yaşayanlar da var. Afete hazır olmalıyız” dedi. Eğitimin sonunda öğretmenlere sertifikaları verilirken, eğitim materyalleri de dağıtıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10