Kılıçdaroğlu 4 yıllık yetki istedi

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Trakya Buluşması, Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile Tekirdağ'da yapıldı.

Tekirdağ 22.02.2015 16:13:00 0
Kılıçdaroğlu 4 yıllık yetki istedi

MUSTAFA KEMAL’İN TÜRKİYESİ BUNU HAK ETMİYOR

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili sorulan soruya da cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Süleyman Şah türbesini korumaktan aciz hale düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu “Ben diyorum hükümet yok, başbakan yok. Ben diyorum cumhurbaşkanlığı koltuğu boş. Boşuna söylemiyorum. Bir bildiğimiz var. Bildiğimiz olduğu için söylüyoruz. Halkından gizliyor. Bütün gerçekleri niye çıkıp açıkça konuşmuyorlar? Süleyman Şah Türbesini koruyamıyoruz niye diyemiyorlar? Neden nöbet devir teslimi yapılamıyor? Çünkü Türkiye bu bölgede yalnızlaştırıldı ve dünyada yalnızlaştırıldı. Bu ayıp aslında bu iktidarın ayıbıdır. Mustafa Kemal’in Türkiye’si bunu hak etmiyor” dedi.

 

 

“YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ”

 Sosyal Demokrat Belediye Derneği’nin toplantısının ardından İsmet İnönü Kapalı Spor salonuna geçen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla karşılandı. Solandakileri selamlayan Kılıçdaroğlu Tekirdağspor atkıyla çıktığı platformda partililere iktidar olmaları halindeki projelerini anlatırken, halktan 4 yıllık yetki istedi. İktidar olmaları halinde Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömeceğini ileri süren Kılıçdaroğlu “Önümüzdeki Haziran ayında seçim var. Hepimiz hazırlıklı olacağız. CHP iktidarına bütün Türkiye hazır olsun. Sözüm söz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksul hiçbir ev olmayacak” dedi.

“PROJELERİ TÜM TÜRKİYE’YE ANLATACAĞIZ”

Güzel projeleri tüm Türkiye’ye anlatacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu “Çifti ektiği ürünün karşılığını, ektiği ürünün karşılığını huzur içerisinde alacak. Bunun sözünü veriyoruz. Çiftçinin tükettiği mazottan KDV ve ÖTV’yi almayacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Bu söz CHP’nin namus sözüdür. Emeklilerde hayatından memnun değil. CHP iktidarında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. 10 milyon emekli var, onlara sesleniyorum. Huzurlu bir bayram geçirmek istiyorsan adres belli, yerin belli, Mustafa Kemal’in partisi, Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

 

 

“HALK ZENGİNLEŞECEK, ONLAR FAKİRLEŞECEK”

17-25 Aralık operasyonlarını ve evlerden çıkan paraları hatırlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halkın fakirleştiğini belirterek “Ben bunların söyleyince ‘parayı nerden bulacaksın’ diyorlar. En son 17-25 Aralık olaylarını hepiniz gördünüz. Bakanların çocuklarının yatak odalarında paraların nasıl istif edildiğini hepiniz gördünüz. Kaçak saraya 1 trilyon civarında elektrik faturasını gördünüz. Onların tamamını keseceğim. Emekliye, çiftçiye, işçiye, halka vereceğim. Onların iktidarında onlar zenginleşti halk fakirleşti. Halkın iktidarında halk zenginleşecek, onlar fakirleşecek. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

“BİZİM HEDEFİMİZ BELLİ”

Orta Doğu’yu kurtarmak, kan atmasını engelleyecek tek partinin CHP olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu “Herkes bunu çok iyi bilsin. Çünkü biz kardeşin, kardeşi öldürmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü biz Müslüman coğrafyasında kan akmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’den kardeşini öldürmek için bekleyen insanların eline silah vermeyeceğiz. Katar’dan gelen paraları teröristin cebine koyan bir anlayışı asla savunmayacağız. Bizim hedefimiz belli. Kim koydu, Mustafa Kemal Atatürk. Ne dedi, ‘yurtta barış, cihanda barış’. Aynı şeyleri söyleyeceğiz” dedi.

 

 

 “İLK İŞİM İŞSİZLİK BELASI”

CHP’nin iktidar olması halinde ilk olarak işsizlikle mücadele edeceğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim iktidarımızda ilk mücadele edeceğimiz alan, işsizlik. İşsizlik belasını ortadan kaldırmaya kararlıyız. Herkesin işi, herkesin aşı olacak. Herkes mutlu olacak. Her evde huzur olacak. Şimdi huzur yok, gerginlik var toplumda. Diyor ya birisi ‘dışarıya çıkıyoruz. Yüzde 50 bize düşman gibi bakıyor’. Yüzde 50 seni düşman gibi görüyorsan, o rakam yüzde 50 değil. Yüzde 80-90’ı düşman gibi görüyor. Hem memleketi soyacaksın, hem de dost görüneceksin. Kimse kusura bakmasın biz 17 Aralık olayında bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğunu gördük. Onun için CHP iktidarında ilk 3 ayda çıkaracağımız kanunun adı ‘Temiz Ahlak Yasası’ olacak” dedi.

“PARLAMENTO ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİL”

Siyasete ahlakı egemen kılacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu “Parlamento zenginleşme aracı değildir, halka hizmet aracıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hırsızlara yer yok. Onlara yer vermeyeceğiz bunun yasasını çıkaracağız. İlk 3 ayda çıkaracağımız diğer yasa Aile Sigortası yasası olacak. Hiçbir aile bir başkasına muhtaç olmayacak. Sosyal devletin güvencesinde olacak”  dedi.

“DÖRT SENEDE TÜRKİYE’Yİ UÇURACAĞIM”

İktidar olması halindeki projelerini anlatan Kılıçdaroğlu, halktan 4 yıllık yetki isteyerek, Türkiye’yi uçuracağını iddia etti. Kılıçdaroğlu “Emekliler, atamayan öğretmenler, işsizler, esnaflar hayatın neresine dokunuyorsanız bin ah işitiyorsunuz. Öyle yıllarca süre değil, bana 4 yıl sadece, 4 yıl yetki verin. Dört yılda, yeni bir Türkiye çıkacak ortaya. Dört yılda bütün komşularıyla barışan bir Türkiye çıkacak ortaya. Dört yılda hiçbir üniversite öğrencisi ‘yurdum yok’ diyemeyecek. Her öğrencinin yurdu olacak. İşsiz kimse bırakmayacağım, yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecek. Dört yılda Türkiye’yi uçuracağım sözünü veriyorum. Dört uzun süre değil, neden güveniyorum. Biz bu ülkeyi namusumuzla yöneteceğiz. Bu ülkeyi kul hakkı yemeden yöneteceğiz. Bu ülkeyi bütün yurttaşlarına sen, ben demeden hepsine hizmet edeceğiz. Biz bunu yapacağız. Kadın-erkek, doğu-batı demeden bu ülkeye barışı getireceğim. Dört yıllık süre istiyorum. Namusumuzla 4 yıl yöneteceğiz. Avrupalı da görecek, Türkiye 4 yılda nereye gidiyor” dedi. Konuşmasının ardından salondaki partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu, makam aracıyla Tekirdağ’da ayrılarak İstanbul’a hareket etti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10