Tekirdağspor şampiyonluk yolunda ağır yara aldı

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta şampiyonluk hesapları yapan ve geçtiğimiz hafta liderlikte çekiştiği Kocaelispor'un Ergene Velimeşespor'a mağlup olmasıyla avantaj sağlayan Tekirdağspor hafta sonunda ev

23.02.2015 13:29:00 0
Tekirdağspor şampiyonluk yolunda ağır yara aldı

Havanın iyi olması sebebiyle stadı dolduran binlerce taraftar 90 dakika takımlarını desteklediler. Rakip takım Büyükçekmecespor’un 2 otobüslük seyircisinin Tekirdağspor seyircisine sataşması sonucu bir polis yaralandı. Olaylar sonrası tribünler karıştı. Bu arada güvenlik sebebiyle Büyükçekmecespor taraftarları tribünlerden çıkarıldı. Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 2.yarıda daha etkin ataklarla oyunun hakimiyetini ele alarak rakip kale önünde çoğalmaya başlayan Tekirdağspor sağ kanattan gelen bir topta gol kralı Birol Öztürk Tekirdağspor ‘un golünü kaydetti. Hemen golün ardından saha içinde adam paylaşımını iyi yapamayan geri dörtlü, ani ataklarla Tekirdağspor kalesinde gol arayan Büyükçekmecespor’un golüyle son buldu.

 

MAĞLUBİYET İLE AYRILDI

 

Beraberlik sonrasında Tekirdağspor’un geri dörtlüsünde oynayan Volkasel Yalçın rakibine girdiği sert pozisyon sonrası hakem tarafından ikinci sarı kart sonrası kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Bir kişi eksik oynayan Tekirdağspor kendi kalesinde rakibin kaleye çektiği şutta kaleciyi yanıltan Hasan Tosun sebebiyle Tekirdağspor ağlarına gitti ve maç 2-1 oldu. bu golden sonra zaman geçirme taktiği ile oynayan Büyükçekmecespor elde ettiği 2-1 lik skoru maç sonuna kadar korudu. Karşılaşmayı Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat , Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir belediyesi başkan vekili Münür Karaevli , Tekirdağspor ana sponsoru Yaşar Kaptan Çebi, Büyükşehir Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Poyraz, Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Özcan Kabak ve Danışman Neşat Erdoğan, ile ve de Tekirdağspor’lu taraftarlar izledi.

 

“ÜÇÜNCÜ LİGE TAŞIYACAĞIZ”

 

Karşılaşmayı izleyen ve mağlubiyeti değerlendiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak İki takımın da iyi futbol oynadığını belirterek ”Takımımız bugün şanssız bir günündeydi. Sporda yenmek de var yenilmek de, ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın bundan sonra kalan 7 maçı da kazanarak Tekirdağspor şampiyon olacaktır, ben buna canı gönülden inanıyorum. Taraftar ve yöneticilerle el ele vererek Tekirdağspor’umuzu 3. Lige taşıyacağız bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.  

 

“BU FUTBOL COŞKUSU BİR MAÇ KAYBETTİK DİYE BİTMESİN”

 

Tekirdağspor’un 73. Dakikada 10 kişi kaldığı ve kendi sahasında bu sezon ilk mağlubiyetini aldığı karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Tekirdağspor sadece bir maç kaybetti, sezonu değil. Maç öncesinde olduğu kadar bu kaybın ardından da takımımıza inancım tam. Bu yıl bu takım şampiyonluk ipini göğüsleyecektir.” dedi.Sadece Süleymanpaşa’da değil Tekirdağ’ın dört bir yanında yaşayan vatandaşların Tekirdağspor’a sahip çıkmasını isteyen Eşkinat; “Şehrimizde çok güzel bir hava var. Bu futbol coşkusu bir maç kaybettik diye bitmesin. Hatta bunun üzerine daha da fazlasını koyalım. Tekirdağ’ın dört bir yanından vatandaşlarımızı takımımıza destek olmaya davet ediyorum. Sezon sonunda hep birlikte sevinmek için her maç birlikte olalım. Taraftarlarımızın dediği gibi; ‘O sene bu sene’” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10