"Ben değil, biz olursak hiç kimse önümüzde duramaz"

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne giderek Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yapan Arzu Mandalı Sucu, önceki akşam saat 19.30'da da partisinin Kapaklı İlçe Teşkil

Kapaklı 24.02.2015 20:45:00 0
"Ben değil, biz olursak hiç kimse önümüzde duramaz"

Kapaklı’da bir salonda düzenlenen toplantıya Arzu Mandalı Sucu’ya destek vermek için gelen kalabalık bir grup da katıldı. Tanıtım programında konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin “Teşkilat olarak Kapaklı’da ilkleri gerçekleştirdik. İnşallah Kapaklı’dan bir vekil çıkartarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

YİNE BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Vahap Akay kardeşimle yerel seçimler öncesinde birlikte hareket ettik. Yaptığımız takım çalışması neticesinde de Kapaklı ve Çerkezköy Belediyesi’ni CHP’ye kazandırdık” diyerek şimdi yine birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Kızının aday adaylığı sonrasında bazı kesimlerin ailesiyle ilgili dedikodular üretmeye başladığını söyleyen Mandalı “Ailecek siyasete girdiğimiz konuşuluyormuş. Kızım büyük bir yüreklilik göstererek aday adaylığını açıkladı” dedi. CHP’ye gönül vermiş gençlerden de aynısını beklediğini dile getiren Mandalı, onların da siyasete girmesini istedi.

 

ÜLKE BİR DAHA SANDIK YÜZÜ GÖREMEZ

 

Mandalı, Haziran’da yapılacak olan seçimlerde CHP’nin iktidar olamaması halinde ülkedeki son seçim olacağını iddia ederek “Eğer CHP iktidar olamazsa, ülke bir daha sandık yüzü göremez. Başkanlık sistemi gelir, tepedeki ne derse o olur” dedi ve çok çalışarak CHP’yi iktidara getirmeleri gerektiğini söyledi. Kapaklı’nın bir tane aday adayı olduğunu ifade eden Mandalı, Kapaklı halkından vekil adaylarına sahip çıkmalarını istedi. Mandalı “Sandıkta birinci tercihiniz Arzu Mandalı Sucu olsun, daha sonra kimi isterseniz onu yazın. Ben kızımdan başka herhangi bir ismi yazın diyemem” dedi.

 

ALKIŞLARLA KÜRSÜYE ÇIKTI

 

Alkışlarla kürsüye çıkan Arzu Mandalı Sucu da kalabalığa kendisini tanıttı. Neden aday adayı olduğunu da açıklayan Sucu “Başımızdan çok kötü olaylar geçti. Ben de bu olaylar nedeniyle babamın mensubu olduğu DSP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Masum Türker’le görüştüm. Aslında amacım Türker’le kavga etmekti. Ancak Türker bana, ‘baban için sürdürdüğün kavganı memleket için de sürdüreceksen seni partide görmek istiyorum’ dedi. Ben de partiye katıldım ve ilk olağan kongrede Parti Meclisi Üyesi oldum” dedi.

 

GENÇ VE KADIN SİYASETÇİ KOLAY YETİŞMİYOR

 

Memleketin getirildiği duruma isyan ederek siyasete girdiğini ve 2011 Genel Seçimlerinde DSP’den 1. Sıra Tekirdağ Milletvekili adayı olduğunu ifade eden Sucu, “Türkiye’de genç ve kadın siyasetçi kolay yetişmiyor. Ama benim memleketim olan Trakya’da kadın ve erkek eşittir. Siyasette de erkeklerle eşit şartlarda yarışabilmek için daha yürekli olmak gerekiyor” dedi.

 

HİÇ KİMSE ÖNÜMÜZDE DURAMAZ

 

Sucu, CHP’nin Atatürk’ün emaneti olduğunu ve Cumhuriyet’in temel taşı niteliği taşıdığını dile getirdi. Herkesin aynı kaygılarla bu partide bulunduğunu belirten Sucu “Ben değil, biz olursak, farklılıklardan utanarak değil, yenisini ekleyerek yolumuza devam edersek hiç kimse önümüzde duramaz” dedi.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Sucu, CHP’nin Kapaklı’daki tek, genç ve aynı zamanda kadın milletvekili aday adayı olmaktan gurur duyduğunu belirterek “Memleketiniz, mezhebiniz ne olursa olsun, artık alternatifiniz var. Ben sizin vicdanınızın özgür sesiyim. Hiçbir şeye bulaşmadım ve bu nedenle beni geri çekecek hiçbir şey yok. CHP çatısı altında, hiç kimseden çekinmeden, sizlerin menfaatine olan her şeyi masaya yumruğumu vura vura söyler ve yaptırırım” diye konuştu. “Kapaklı’da bulunan CHP üyelerinin bana destek vereceğinden eminim” diyen Sucu, bu desteği yanında hissettiğini ve aldığı güçle bu yola çıktığını belirtti. Katılımcılara teşekkür eden Sucu “İnşallah bu kalabalık diğer genç arkadaşlarıma, kadın arkadaşlarıma da cesaret verecek. Kadınlarımıza destek olalım. Çünkü “Kadın öğrenirse, çocuğuna da öğretir, böylece memleket de gelişir” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tanıtım programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı Şerafetdin Terzi, CHP’li Kapaklı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri ve yüzlerce partili katıldı.

 

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10