Konferans salonu törenle açıldı

Yapımına geçtiğimiz yıl kasım ayında başlanan ve Kapaklı Belediyesi ile hayırsever vatandaşların destekleriyle tamamlanan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu, düzenlenen törenle açıldı.

Kapaklı 24.02.2015 20:51:00 0
Konferans salonu törenle açıldı

Dün saat 10.30’da düzenlenen açılışta Konferans Salonu’nun açılış kurdelesini Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı kesti. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun “Nitelikli Eğitim Ortamı” konulu tanıtım filminin gösteriminin ardından konuşan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inandıklarını dile getirdi. Her şeyin insanı sevmekle başladığını söyleyen Yüksel, hayata gülümseyen, mesleğini benimseyen, görevini önemseyen eğitim kadrosuyla, gençleri bilimin öngördüğü kurallar ve koşullar içinde en üstün başarıya ulaştıracaklarını dile getirdi.

 

GÖSTERİ VE KONSER BEĞENİ TOPLADI

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Eğitmeni Burak Tosun, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız ile öğrenciler Berkay Men ile Sude Bozkurt’un mini konserinin ardından Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Halk Oyunları ekibi de gösterileri ile beğeni toplandı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun güzel bir konferans salonuna kavuşmuş olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Devlet okullarının özel okullarla yarışır hale geldiğini ifade eden İşler “Müdür neyse okul da odur. Suat Müdürüm çok güzel çalışmalara imza attı. Temennim okul müdürümüz Suat Yüksel’in yaptığı bu çalışmaların tüm okul müdürlerimize örnek olmasıdır” dedi.

 

ZORUNLU HİZMET ALANINA ALINDI

 

İşler, 2012 yılında Bakanlıktan Kapaklı için okul talebinde bulunduklarını ve talebin reddedildiğini belirterek “Onlara bazı istatistiki veriler sunduk. O dönem belde olan Kapaklı’nın nüfusu 11 ilden daha büyüktü. Kendileri bu verileri görünce hemen harekete geçti. Sonraki yıllarda bölge eğitim alanında büyük hizmetler aldı” dedi. Karaağaç’ta bir okula bir dönemde toplam 26 öğretmenin atandığını dile getiren İşler, bölge zorunlu hizmet alanına alındığı için artık öğretmen sıkıntısı yaşamayacaklarını belirtti.

 

AŞILAMAYACAK ENGEL YOK

 

Kapaklı’da İbni Sina İlkokulu’nun da eğitim-öğretime başladığını belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de her ilçeye bir okul projesi için harekete geçtiğini söyledi. Kapaklı’ya bu kapsamda 40 derslikli okul istediklerini belirten İşler “Karaağaç’ta Kız Meslek Lisesi için ihale yapıldı. Kısa süre içinde temelini atacağız” dedi. Kapaklı’nın genç ve dinamik bir Kaymakamının olduğunu ifade eden İşler, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz liderliğinde aşılamayacak engelin olmadığını belirtti.

 

TÜM OKUL MÜDÜRLERİNDEN BEKLİYORUM

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de Kapaklı’da salon programı yapacak kapalı alan eksikliği olduğunu belirtti. Bu konferans salonu ile bu eksikliğin bir ölçü de olsa azaldığını belirten Gürbüz, “Okulumuz tertemiz. Bahçesinden tabelasına, öğrencilerinin hal ve hareketlerinden öğretmenlerinin nezaketine kadar her şeyi ile mükemmel bir okul. Bir okul, müdürü kadardır” diyerek Suat Yüksel’i tebrik etti ve tüm okul müdürlerinden aynı başarıyı beklediğini söyledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Okula katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve hayırseverlere plaket verildi. Program, Uzman Psikolog Özkan Şenol’un “Ol, Yap, Göster” konulu sunumunun ardından sona erdi.  Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Konferans Salonu’nun açılış programına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Okul Müdürleri ve veliler katıldı. 

 

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10