Fidye operasyonu Çerkezköy'de son buldu

Fidye için kaçırıldığı iddia edilen Çorlu Belediyesi'nde görevli zabıta memuru Veli A., Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin operasyonu ile kurtarılırke

Çerkezköy 25.02.2015 11:14:00 0
Fidye operasyonu Çerkezköy

YOLUNU KESEREK KAÇIRDILAR

İddiaya göre önceki gün eğlenmek için geldiği Çerkezköy’de ticari araca binerek Çorlu’ya dönmek isteyen Veli A.’nın içinde bulunduğu aracın önü başka bir araç tarafından kesildi. Araçtan indirilen Veli A., diğer araca bindirilirken, şüpheliler Veli A.’nın ailesini arayarak 300 bin TL fidye istedi. Sonra istenen fidye miktarı 100 bin TL’ye indirildi.

PARAYI ALMAYA GELİNCE YAKALANDI

Zabıta memurunun eşi Şükriye A. tarafından durumun bildirilmesi üzerine Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı aydınlatmak için geniş çaplı çalışma başlattı. Kaçırılan zabıta memurunun eşi, şüphelilerin isteği üzerine 100 bin TL'yi poşete koyup Dumlupınar Caddesi üzerinde bulunan bir çöp tenekesinin altına bırakırken, polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Parayı almaya gelen İbrahim E. polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

ARACIN KİRALIK OLDUĞUNU BELİRLEDİ

Şüphelinin ifadesinden yola çıkan Çorlu polisi, diğer zanlıların da kimliğini tespit etti. İbrahim E.’nin olayın Bülent K. ve Gönül S. tarafından organize edildiğini söylemesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri Çerkezköy’de yaptıkları incelemede Veli A.’nın kaçırıldığı aracın kiralık olduğunu belirledi.

POLİS ATEŞ AÇARAK DURDURMAK İSTEDİ

Çorlu polisi, zanlıların Çerkezköy’de kiralık otomobille kaçmaya çalıştığını tespit etti. Polis Çerkezköy’de şüphelileri takibe alırken, şüpheliler uyarıları dikkate almayınca, polis şüphelileri yaklaşık 10 el ateş açarak durdurmak istedi.

GECENİN SESSİZLİĞİNİ SİLAH SESLERİ BOZDU

Barbaros Caddesi’nde başlayan silahlı kovalamaca Ziraat Bankası önünde zanlıların yere yatırılarak yakalanması ile son buldu. Silahlı kovalamanın ardından Bülent  K., Gönül S., Metin B., Emrah Ç. kıskıvrak yakalandı. Operasyonun ardından emniyet müdürlüğü bahçesine çekilen otomobilde, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda kesici alet bulundu. Bir depoda tutulan Veli A., ise kurtarıldı. Veli A., alınan ifadesinde kişilerin hiç birini tanımadıklarını iddia etti. Zanlılardan İbrahim E.’nin üzerine Veli A. adına düzenlenmiş 300 Bin TL’lik senet çıktığı öğrenildi. Zanlıların Çorlu Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sürüyor.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10