Şahin: Trakya'nın kalkınması için çalışıyoruz

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, önceki gün yapılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı öncesi meclis üyeleri ile bir araya gelerek ajansın destek programları hakkında bi

Tekirdağ 25.02.2015 17:09:00 0
Şahin: Trakya

3 İLİ KAPSAYAN BİR KURULUŞUZ

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’yi kapsayan bir kuruluş olduklarını ifade eden Şahin, “Kalkınma Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşuz. Bölgedeki kurum ve kuruluşlarla bölgeni kalkınması adına yapılması gerekenleri planlıyoruz” dedi. Proje başvurusu yöntemleri ile ilgili de bilgiler veren Şahin “Kurum bir proje yaptığında o projenin maddi ve manevi olarak katkıda bulunması gerekiyor. Bu çerçevede değerlendiriyoruz” dedi.

DESTEK ORANLARI DEĞİŞİYOR

Projelere göre destek oranlarının da değiştiğini ifade eden Şahin “Kamu yararı olarak değerlendirdiğimizden dolayı destek oranları de değişiyor. Kamu yararı fazla ise destek oranı da artıyor. Verdiğimiz destekleri hibe olarak yapıyoruz” dedi.

 

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLUP OLMADIĞINA BAKIYORUZ

Türkiye’de üreticiler, firmalar teknoloji ve anlayış olarak daha üst seviyelere ulaşsın diye çalıştıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Paranın doğru projeye gitmesini amaçlıyoruz. Bu nedenle sürdürülebilir olup olmadığına bakıyoruz. Buna göre onay veriyoruz” diye konuştu.

PROJE BAZLI YATIRIMIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Destek verdikten sonra 4 yıl denetleme yaptıklarını ifade eden Şahin “Proje hayata geçirilmezse dava açıp verdiğimiz parayı faiziyle birlikte geri alabiliyoruz” dedi. Arge ve inovasyon için laboratuar kurulmasına da destek verdiklerini dile getiren Şahin “Proje bazlı yatırımın öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz” dedi.

TRAKYA’NIN KALKINMASI İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ

Trakya Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulunun da olduğunu ifade eden Şahin “Trakya’nın kalkınması için projeler üretiyoruz. 10-20-30 yıl sonra nerede olmalı diye görüşüyoruz. Bölge planlarını hazırlayıp konuşuyoruz. Uzun vadeli planlar yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizden aldığımız projeleri, talepleri Ankara’ya ileterek yaptırmaya çalışıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10