Aday adaylığı toplantısına katılan öğretmenler, meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk'ün AK Parti'de aday adaylığı toplantısına katılan öğretmenleri eleştirmesinin ardından CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili C

Çerkezköy 25.02.2015 17:18:00 0
Aday adaylığı toplantısına katılan öğretmenler, meclis gündeminde

“KANUN ASKIYA ALINDI”

AKP’ye yakınlığıyla bilinen eğitim sendikası Eğitim Bir Sen’in Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün’ün AKP’den aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini anımsatan Yüceer “AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda aday adaylığını açıklayan Üzgün’ün basın toplantısında büyük bir skandala imza atılmış, görevi başındaki çok sayıda okul müdürü  bu kişinin adaylığını açıkladığı basın toplantısında hazır bulunmuştur. Basın toplantısına katılan okul müdürleri görüntü vermekten de çekinmemiş, partizanlık anlayışı öylesine bağnaz boyuta ulaşmıştır ki; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu askıya alınmıştır” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA SORDU

Yüceer, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde sözü edilen faaliyet hakkında yapılan hukuki işlem nedir? Toplantıya katılan görevi başındaki okul müdürü ve/veya öğretmen sayısı kaçtır? Bu kişiler hakkında hangi kanuni işlem yapılmıştır? Sözü edilen bu kişiler hangi gerekçeyi göstererek basın toplantısına katılmışlar, okuldaki eğitim faaliyetlerini aksatmışlardır? Son bir yıl içerisinde üye oldukları sendikalardan istifa edip, Eğitim Bir-Sen’e üye olan memur sayısı kaçtır? AKP’den milletvekili olmak üzere istifa eden aynı sendika üyesi kaç memur bulunmaktadır? Son 5 yılda, kaç öğretmen/müdür/müdür yardımcısı hakkında soruşturma açılmış ve soruşturma açılan kaç kişi ceza almıştır? Soruşturma açılan ve ceza alan kişiler her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere hangi sendikaların üyesidir?” sorularını yöneltti.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10