"Eğitimciliği bırakmışlar, siyaset adamı gibi davranıyorlar"

Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı yetkilileri, AK Parti'nin aday adaylığı toplantısına katılan öğretmenler hakkında suç duyurusu bulunacaklarını belirtti.

Çerkezköy 26.02.2015 17:08:00 0

PARTİDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Önceki akşam Tunalı İş Hanı’nda bulunan ilçe teşkilatında basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Onur Akman’ı partililer yalnız bırakmadı. Tüm siyasi partilerde 7 Haziran 2015 seçimleri için aday adaylığı sürecinin başladığını kaydeden Akman “Milletvekili olabilmek isteyenler adaylıklara başvuruyor. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen’in Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün de 16 Şubat’ta AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. Buraya kadar bir sorun yok. Fakat AKP İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına okul müdürleri neden katılıyor” dedi.

“ORADA NE İŞİNİZ VARDI?”

Basın toplantısına katılan öğretmen ve müdürlerin 657 sayılı yasadan haberdar olup olmadıklarını soran Akman “O kişiler üstelik basına da görüntü vermekten çekinmiyorlar. Eğitimciliği bırakmışlar, siyaset adamı gibi davranıyorlar. Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Canmemiş, Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Halis Can Kara, ÇTSO Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, Özel İdare İlkokulu Müdürü Ahmet Esad Aktaş. Sizler bir eğitim neferi misiniz yoksa AK Parti’nin bir çalışanı, açıkça destekçisi misiniz? O toplantıda ne işiniz vardı. Bunu açıklayınız” diyerek tepkisini dile getirdi.

“YASAYI HİÇE SAYMIŞLARDIR”

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun AK Partisi söz konusu olunca askıya alındığını kaydeden Akman “Kanunun 7.maddesi şöyle diyor: ‘Devlet memurları, siyasi partilere üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; din, dil, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayrımını yapamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar’. Yukarıda suç unsuru çok, açık seçik bir şekilde oluşmuştur. AK Parti’nin eğitim sisteminde yarattığı tahribat ortadadır. Yasa tanımazları, kanunlara ayrı fiilleri belgelerle sabittir. 657 sayılı yasa hiçe sayılmıştır” dedi.

“DERHAL İSTİFA ETMELİDİRLER”

Devlet memurları kanununun çiğnendiğini ileri süren Akman “Bu partinin neferi gibi davranmışlardır. Bir siyasi partinin aday tanıtım toplantısına katılarak, en ön sıralarda oturarak, desteklerini ifade ederek, basına poz vererek, alkışlayarak bir siyasi partinin tarafı olduklarını netleştirmişlerdir ve tarafsızlıklarını da yitirmişlerdir. Bu saatten sonra okullarında eğitim görevlerini icra edemezler. Derhal istifa etmelidirler. Haklarında bulunacağımız suç duyurularını en kısa zamanda sonuçlandırın. Çocuklarımızın bağımsız, özgür birer birey olarak yetişmesini istiyorsak, vatanımıza ve milletimize faydalı bir nesil büyütmek istiyorsak Milli Eğitimin içinde iktidarın yandaşlığını yapan kadroların temizlenmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

“VATAN TOPRAĞINI BIRAKARAK KAÇMALARI MANİDARDIR”

Akman “Ergenekon Balyoz gibi F tipi hukuksuzluklar, milletimizin birliği ve büyük bir mücadelesi sonucunda ortadan kaldırıldı. Göreceksiniz. AK Parti’nin yaptığı bu hukuk, yasa tanımaz kendini bilmezciliğin de sonu gelmiştir. AK Parti Suriye’de kaybetmiştir. Tasını tarağını toplayıp kaçmayı, vatan toprağını terk etmeyi Türk milletine zafer olarak sunmanın gaflet ve delaletini yaşamaktadır. Şam’a girip namaz kılarız diyenlerin şimdi Suriye’de 1921 Ankara ve ardından Lozan antlaşmaları ile Türk toprağı olarak kabul edilen Süleyman Şah kalesi ve türbesini terk ederek, vatan toprağını bırakarak kaçmaları manidardır. AK Parti vatan topraklarının terk edildiği, bırakıp kaçtığı tek iktidar partisi olarak Türk tarihine girmiştir” dedi.

“BUNLARI ANLATIYOR GALİBA ÖĞRENCİLERİNE”

Cumhuriyet tarihinin en çok tutuklanan gazetecisinin, en çok tutuklanan öğrencisinin ve cezaevlerinin en dolu olduğu yılları yaşadıklarını kaydeden Akman “En çok satılan, özelleştirilen devlet kurumları, yabancıların en çok toprak satın aldıkları yıllar, milletvekillerinin en yüksek maaşları aldıkları, yolsuzluklar, hırsızlıklar, kaset siyasetleri, böcek dinlemeleri, 700 bin TL’lik saat takan bakanlar, ezan okuma yarışması düzenleyen Milli Eğitim Bakanlığını görüyoruz. İlçe binasına giren öğretmenler bunları öğrencilerine anlatıyorlar sanırım. Haziran eylemleri sürecinde 15 milyon insan sokağa çıktı. AK Partinin hukuksuzluğuna hayır dedi. Yolsuzluklara, kısa yoldan köşe dönmelerine, gemiciklerine, kızının danışman olmasına, jöleli yalaka tiplerin televizyonlarda boy göstermelerine, Taksim’de yüz binlerce insan sokaktayken, penguenleri gösteren merkez medyaya hayır dedi. İlçe binasına giren öğretmenler bunları anlatıyor galiba öğrencilerine” diye konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

İç güvenlik yasa tasarı ile halkın güvenliğinin değil, AK Saray’ın güvenliğinin sağlanmaya çalışıldığını ileri süren Akman “Bu yasa bir güvenlik sorununu çözmeyi değil, halkın üzerine bir zulüm uygulamayı hedeflemektedir. Yıkılmaya başlayan çatlakları büyüyen, çıtırtıları daha yüksek sesle duyulan AK Parti iktidarının kendi koruma yasasıdır” dedi. Akman, o toplantıya katılan öğretmenler hakkında Cuma günü Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10