Önce katil dediler, eylemden sonra teşekkür ettiler

Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu 'İç Güvenlik' yasa tasarısını protesto etmek için Çerkezköy Belediye Meydanında toplandı.

Çerkezköy 26.02.2015 17:09:00 0
Önce katil dediler, eylemden sonra teşekkür ettiler

 

PROTESTO ETTİLER

Önceki akşam saat 18.30’da Belediye meydanında gerçekleştirilen eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol “Biz demokrasi, eşitlik, barış, kardeşlik ve insanca yaşam talep ettikçe AK Parti iktidarı haklarımızı, özgürlüklerimizi törpülemeye devam ediyor. Varlığını halkı daha çok zapturapt altına almaya bağlamış olan AK Parti iktidarı toplumun çeşitli kesimlerinin talepleri için harekete geçmesini dahi darbe girişimi olarak algılıyor. Bunun için iktidarını korumanın tek yolu olarak darbe dönemlerini gölgede bırakacak ‘İç Güvenlik’ yasa tasarısına sığınıyor. İç güvenlik yasa tasarısındaki her cümle AK Parti iktidarının nasıl bir Yeni Türkiye hayal ettiğini gözler önüne seriyor” dedi.

 

 

“DERHAL GERİ ÇEKMELİDİR”

İç güvenlik yasa tasarısının AK Parti’nin “iktidarımıza biat edecek kullar istiyoruz” fermanından başka bir şey olmadığını ileri süren Erol “AK Parti iktidarı gittikçe çürüyen, temelleri sarsılmaya başlayan korku imparatorluğunun ömrünü uzatmak için devreye soktuğu polis devleti yasa tasarısı ile bize “ya bizim istediğimiz makbul vatandaşlar olursunuz ya da makul şüpheli, tercih sizin” demektir. AK Parti yolsuzluğa, sefalete, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine terk ettiği halkın, biriken tepkisinden korkmaktadır. Bu nedenle halkın değil, kendi iktidarının güvenliğini sağlamak için polis devleti sınırlarını aşarak ülkeyi koşar adım faşizme götüren yasa tasarısını TBMM’den geçirmek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Oysa bizim yeni bir SS yasasına değil, demokrasinin, adaletin, barış ve kardeşliğin tesisine yönelik düzenlemelere ihtiyacımız var. Bunun için temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasasını derhal geri çekmelidir” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Basın açıklamasının ardından hükümet ve polis aleyhine sloganlar atan grup daha sonra ise Atatürk Caddesi üzerinde yürümek isteyince ortam gerildi.  Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak isteyen grup trafiği kapatınca emniyet güçleri hemen önlem alarak gruba bir koridor yaparak yürüyüşün kaldırım üzerinden yapılmasını istedi. Çorlu’dan gelen çevik kuvvet polislerinin de hazır bekletildiği yürüyüşte grup “Katil Polis, İşbirlikçi AKP”, “Polis Devleti İstemiyoruz” sloganları attı. Atatürk Caddesi’nde yürüdükten sonra tekrar belediye meydanına gelen grup güvenliklerini sağlayan polislere teşekkür etti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10