Yazar Ferda İzbudak Akıncı öğrencilerle bir araya geldi

'Çerkezköy Okuyor 'Projesi kapsamında Tepe Ortaokul öğrencileri çocuk kitapları yazarı Ferda İzbudak Akıncı ile buluştu.

Çerkezköy 26.02.2015 17:20:00 0
Yazar Ferda İzbudak Akıncı öğrencilerle bir araya geldi

18 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çerkezköy Okuyor” isimli proje kapsamında Tepe Ortaokulu öğrencileri, çocuk kitapları yazarı Ferda İzbudak Akıncı ile buluştu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hayata geçirilen projenin 18 Nisan’a kadar devam edeceği belirtildi. Proje kapsamında her ay farklı bir okulda, bir çocuk kitabı yazarının öğrencilerle buluşacağı ifade edildi.

 

 

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçedeki ortaokul öğrencilerine yönelik başlattıkları ‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında ortaokullarda okuyan çocuklara okumaları için 87 farklı kitap verdiklerini ifade eden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “Projemizin amacı çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve ayni zamanda da edebiyatımızın güzel eserlerini çocuklarımızla tanıştırmak ve çocuk kitabı yazarlarımızla onları buluşturmak. “dedi.

 

 

SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Proje kapsamında düzenlenecek olan kitap okuma yarışması için önerilen yazarlardan olan Ferda İzbudak Akıncı önce okulda öğrencilerle bir araya geldi, ardından da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde söyleşi yaptı. Önceki gün 15.00-16.30 saatleri arasında düzenlenen söyleşiye Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, okul müdürleri, öğretmenler ve Tepe Ortaokul öğrencileri katıldı.

 

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI DA YANITLADI

Öğrencilere kendisini tanıtan Yazar Ferda İzbudak Akıncı, özellikle çocuk kitaplarından ‘Mutluluk Sokağı’  eseri üzerinde durdu.  1990'dan bu yana öykü yazan, öyküleriyle Ömer Seyfettin (1997'de üçüncülük, 1998'de ikincilik) ve Samim Kocagöz (1996'da ikincilik, 1997'de üçüncülük) ödüllerini alan, “Gizli Resimler” adlı dosyayla 1998'de düzenlenen Halkevleri Edebiyat Yarışması'nda öykü dalında birinci seçilen,  Kayıp Yıldızlar adlı kitabı ile 2000 yılında Edebiyatçılar Derneği ile SES'in düzenlediği yarışmada öykü dalında birinci seçilen Aynalı Göl adlı kitabıyla da 2005 Orhan Kemal Öykü Yarışması birincilik ödülünü alan Yazar Ferda İzbudak Akıncı, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Söyleşinin sonunda Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yazar Ferda İzbudak Akıncı’ya çiçek takdim etti.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10