AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti Tekirdağ Milletvekilliği için başvuruda bulunan 33 aday adayından 30 aday adayı için önceki gün AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından temayül yoklaması yapıldı.

Tekirdağ 2.03.2015 15:32:00 0
AK Parti

30 ADAY ADAYI KATILDI

Özdemirler Salon’da yapılan temayül yoklamasına AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın yanı sıra, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları ve İlçelerin Kadın Kolları Başkanları, İl Kadın Kolları ve İlçelerin Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları, İl ve İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, Belediye Meclis Üyeleri ile Mahalle Başkanları oy kullandı. AK Parti Genel Merkezinden Tekirdağ’a temayül yoklaması için gelen AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kadın Kolları MYK Üyesi Ülkü Nur Zengin, Gençlik Kolları MYK Üyesi Murat Erata görevli olarak katıldı.

 

 

ÖNEMLİ BİR DÖNEM

Temayül yoklaması açılış konuşmasını İl Başkanı Ahmet Akçay yaptı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, temayül yoklamasının hayırlı olmasını dileyerek, "Temayül yoklaması milletvekili adaylığı sürecinde önemli bir dönemdir. Bu netice ile tüm adaylarımıza başarılar diliyor, merkezden gelen arkadaşlarımıza da hoş geldiniz diyorum. Temayül yoklamamızın partimize ve adaylarımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

 

 

ADAY ADAYLARI KENDİLERİNİ TANITTI

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın ardından milletvekili aday adayları kendilerini tanıttı. Milletvekili aday adayları tanıtımının ardından İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri başvuruda bulunan aday adayları için kurulan sandıklarda oy kullandı. İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Mihrimah Belma Satır oy kullanmaya gelen partilileri ve aday adaylarına hitap etti.

İMZA TOPLANDI

AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Türkiye’de kadına şiddet konusunda önemli düzenlemeler yapıldığını ve çok yol kat ettiklerini belirtti. Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından kadına şiddete hazır demek için imza kampanyası düzenlendiğini belirten Satır, hazırlanan panoyu da imzaya açtı.

 

 

GENEL MERKEZE GÖNDERİLDİ

Temayül yoklamasında, her bir üye, üzerinde milletvekili aday adaylarının isimlerinin yazılı olduğu oy pusulasında 6 ismi işaretledi. Temayülün ardından mühürlenen sandıklar Genel Merkez’e gönderildi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, milletvekili adaylarının belirlenme sürecinde önemli unsurlardan bir tanesinin gerçekleştiğini belirterek, “Teşkilatın, 30 aday adayı içerisinden 6 kişiyi seçti. Temayül yoklamasında bin 350 partili oy kullandı. Teşkilatımız kademelerinin aday adaylarımızla ilgili kanaatlerini aldık. Sonuçlar Genel Merkezimiz’e gitti” dedi. Akçay, 7 Nisan'a kadar adayların belli olacağını dile getirdi.

3 İSİM DAHİL EDİLMEDİ

Teşkilat temayül yoklamasına, genel merkezden gelen yazı doğrultusunda Ahmet Kambur, Özlem Yemişçi ve Çiğdem Koncagül dahil edilmedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10