Tekirdağ'ın suyu kirli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye çapında 81 ilin su, hava, atık ve gürültü kirlilik durumunu ortaya koydu.

Tekirdağ 2.03.2015 15:42:00 0
Tekirdağ

RAPOR AÇIKLANDI

Bakanlığın 2 yılda bir yaptığı Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu 2014 sonuçlarına göre 32 ilde su kirliliğinin, 27 ilde hava kirliliğinin, 19 ilde atıkların, 2 ilde gürültü kirliliğinin ve bir ilde erozyonun en önemli çevre sorunu olduğu belirlendi. İllerin birinci öncelikli çevre sorunları sıralamasında İstanbul'da su kirliliği, Ankara, Antalya, Diyarbakır ve Kocaeli'nde hava kirliliği, Erzurum, İzmir, Kayseri ve Sakarya'da atık kirliliği, Adana'da gürültü kirliliği ilk sırada geliyor.

32 İLDE SU KİRLİLİĞİ ÖNCELİKLİ SORUN

32 ilde su kirliliğinin, 27 ilde hava kirliliğinin, 19 ilde atıkların, 2 ilde gürültü kirliliğinin, 1 ilde erozyonun öncelikli çevre sorunları olduğu ortaya çıktı. 2012 yılında önceki döneme göre hava kirliliği ve atıkların birinci öncelikli sorun olduğu illerin sayısının azaldığı belirlendi. Buna karşın su kirliliğinin birinci öncelikli sorun olduğu illerin sayısında ise artış oldu.

TEKİRDAĞ’IN SUYU KİRLİ

Marmara Bölgesinde Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ’da su kirliliği, Bilecik, Sakarya ve Yalova'da atıklar, Kocaeli'nde ise hava kirliliği birinci öncelikli çevre sorunu. Önceki dönemde olduğu gibi su kirliliği bölgede en fazla görülen birinci öncelikli sorun oldu.

HAVA KİRLİLİĞİNDE SIRALAMA İSTANBUL, KOCAELİ, BURSA, BİLECİK

Ülkemizde hava kirliliğinin başlıca kaynağı 81 ilimizden 67 ilde evsel ısınma, 5 ilde imalat sanayi işletmeleri, 5 ilde karayolu trafik, 2 ilde diğer sanayi faaliyetleri, 1 ilde termik santraller ve 1 ilde de diğer kaynaklar olarak sıralanıyor. Hava kirliliğinin birincil kaynağının imalat sanayi olduğu illerin (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik ve Hatay) çoğunun Marmara Bölgesi'nde olması dikkat çekici. Batı Karadeniz illerinden Düzce ve Karabük'te ise diğer sanayi dalları ön plana çıkıyor.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10